Ovo za toliko razliciti attenuation na istoj liniji mi bas nije jasno. Ili toliko fulaju jeftina kineska smeca, ili je nesto lose spojeno, ili nezmakaj...
Sa 10/20 dB bi trebao biti bez brige, ali sa 18/30 si u banani.
Inace, pricekaj s raskidom dok ti stvarno ne puste/srede sve koliko je max moguce. Imam slicni slucaj, pred 3 dana sam bio prisutan novoj instalaciji na liniji na kojoj je obecano (prema mugocnosti linije) 30 Mbps i ugovoreno 20 + MaxTV HD. Pustena brzina 4 + MaxTV SD. Receno je da ce nakon inicijalnih mjerenja i provjera nakon 24-48h biti pusteno na ugovoreni Max. Medjutim nakon 48h nista se nije promjenilo i poziv SZK otkriva da nitko nije u sistem upisao taj zahtjev. Ne znam tko je to trebo uciniti, medjutim tek nakon poziva je zahtjev upisan u sistem i od tog trenutka pocinje teci novih 48h za kompletiranje usluge. Do tad je 4+maxtv sd, pa ti sad vidi...
Jos jedan detalj, budi strpljiv i cekaj kolko mozes, jer imaju opaku guzvu sa prikljucivanjem i aktiviranjem novih korisnika. Momak koji je u Zagrebu odradio montazu je povucen iz Rijeke (usput da dodam, neuobicajeno pristojan, sposoban i usluzan) zajedno sa 10ak drugih montera iz cijele Hrvatske kako bi odgovorili na povecanu navalu novih korisnika u Zagrebu...