Citiraj:
Autor darkijas
Mjesoviti kadrovi tj kada su na ekranu istovremeno svijetli i tamni elementi svjetline na plasmi ne fali. Medjutim kada treba prikazati čistiu bijelu na vecem dijelu ekrana ili cijelom ( npr reklama za vip) tu plasma počinje posustajati za led lcd pa čak i za dobrim crt televizorom.
U prostoriji sa reduciranim ambi svjetlom plasma se najbolje snalazi. Odlično prikazuje tamne krajobraze i sjene ,ali uz pojačan sum.
To bi bila iskustva sa mojom pany plasmom p42gt60e.
Nedavno sam imao priliku raspakirati i isprobati 5-6 komada tv 42 full hd sa ips matricom i 120hz osvjezavanjem. Ono sto me jako zasmetalo je velika razlika medju doticnima.
Npr jedan je imao vidljivo slab kontrast i kriminalno los prikaz tamnih elemenata i sjena, tj one najmracnije uopce nije mogao prikazati. Kod dvojice je bio izrazen dse i bleeding, a i kontrast im nije bio jača strana. Dva su bila tak tak a sesti od njih je bio odličan. Valjda pogodio primjerak sa malo boljim kontrastom, bez bleedinga i dse efekta. Spojit ga sa računalom je bio pravi gust. Po meni prednost dobrog lcd-a nad plasmom postoji samo u konekciji sa računalom kada se moze vidjeti bistra savrseno mirna slika bez treperenja i bez suma. Tu je lcd bez sumnje pobjednik. Napomenuo bi dobar lcd sto iz iskustva znam da nije lako potrefiti i upravo je zbog toga tesko preporuciti odredjeni model lcd-a ,kada je kod vecine prisutna ta nesretna lutrija panela.
Plasma bez sumnje sa crnom barata puno bolje i ima ljepse zasicenije boje od bilo kojeg lcd-a a meni osobno kod plasme najvise smeta dithering.
|
ja kad tv gledam gledam je u takvim uvjetima
bijela boja mi ne fali niti je fali po mom oku, a reklame saltam kanal kad dodju
moja poanta je da kad se zbroje minusi i plusevi, plazme dan danas imaju puno vise pluseva nego cak danasnji najbolji lcd-ovi..