View Single Post
Staro 19.12.2016., 16:36   #8116
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Naravno da svjetlina nije velika u cinema modu, stavis dynamic i ne mos gledat u nju od svjetline. Bez zafrkancije.
Stariji modeli plazme su mozda patili od toga, no zadnje serije.. su rasturale.
Nikad bas nikad mi nije falilo svjetline, koliko bi mi falilo kuta gledanja,isprane slike, detalja u sje i i crne, na lcdima.
Plazme su popusile u marketingu, cak mislim da je tu najveci problem bio.

Sent from my Pixel XL
Mjesoviti kadrovi tj kada su na ekranu istovremeno svijetli i tamni elementi svjetline na plasmi ne fali. Medjutim kada treba prikazati čistiu bijelu na vecem dijelu ekrana ili cijelom ( npr reklama za vip) tu plasma počinje posustajati za led lcd pa čak i za dobrim crt televizorom.
U prostoriji sa reduciranim ambi svjetlom plasma se najbolje snalazi. Odlično prikazuje tamne krajobraze i sjene ,ali uz pojačan sum.
To bi bila iskustva sa mojom pany plasmom p42gt60e.
Nedavno sam imao priliku raspakirati i isprobati 5-6 komada tv 42 full hd sa ips matricom i 120hz osvjezavanjem. Ono sto me jako zasmetalo je velika razlika medju doticnima.
Npr jedan je imao vidljivo slab kontrast i kriminalno los prikaz tamnih elemenata i sjena, tj one najmracnije uopce nije mogao prikazati. Kod dvojice je bio izrazen dse i bleeding, a i kontrast im nije bio jača strana. Dva su bila tak tak a sesti od njih je bio odličan. Valjda pogodio primjerak sa malo boljim kontrastom, bez bleedinga i dse efekta. Spojit ga sa računalom je bio pravi gust. Po meni prednost dobrog lcd-a nad plasmom postoji samo u konekciji sa računalom kada se moze vidjeti bistra savrseno mirna slika bez treperenja i bez suma. Tu je lcd bez sumnje pobjednik. Napomenuo bi dobar lcd sto iz iskustva znam da nije lako potrefiti i upravo je zbog toga tesko preporuciti odredjeni model lcd-a ,kada je kod vecine prisutna ta nesretna lutrija panela.
Plasma bez sumnje sa crnom barata puno bolje i ima ljepse zasicenije boje od bilo kojeg lcd-a a meni osobno kod plasme najvise smeta dithering.
darkijas je offline   Reply With Quote