Citiraj:
Autor Stručnjak
Imam 100Mbit optiku na Speedportu i vidim da se mnogi gnjave sa wireless brzinama kao i ja. Router sam podesio samo na "n" i stvarno čudne stvari se dešavaju. Jedno računalo radi na 54 Mbit, drugo na 72 Mbit, a MacBook Pro na 92Mbit. Provjerio sam kartice na "sporim" računalima i svi podržavaju "n" te bi trebali raditi brže. Pokušao sam uključiti WMM, ali ovaj firmware mi to ne dozvoljava. Ima li netko kakvu ideju?
Inače, za informaciju, vratio sam ZTE jer je totalno smeće po pitanju sigurnosti mreže. Naime, WPS se u postavkama ne može isključiti i bilo koji WPA2 mrežni password je moguće provaliti u 3 minute. 
|
Ovaj problem ima i moj prijatelj, u wifi analyzeru piše da speedport i laptop imaju vez u n modu ali ne ide preko 65 mbps, iako su mu postavke kao i meni na mom speedportu a kod mene kući sve radi kako treba. Jedina ideja koju imam je da sam ja prvo imao onaj firmware koji je imao opciju 300 i nakon toga nadogradio firmware, odnosno tehničari, a on je odmah nadogradio jer je poslije mene aktivirao uslugu, možda je u tom problem, jer on sada više nema te opcije, a u trenutku nadogradnje na 0.39 nije imao uključenu opciju 300...osim toga druge ideje više nemam...