View Single Post
Staro 19.12.2016., 11:08   #2184
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor DragonSlayer Pregled postova
(Btw offtopic, nezz jesan glup ili nešto, al kad AMD izbaci CPU, intelovci su sretni jer ono, ima natjecanja, niže cijene, blablabla, al kad AMD izbaci grafu, nVidija ventilatori (fanovi jel) malo pošize - AMD vs nVidija uvijek rata, AMD vs Intel niđe.)
Možda ovdje

Iz članka za najavu zena, tip na normalan komentar "Vidjet ćemo koliko će i sa cijenom konkurirati" kaže:

Citiraj:
Ne postoji cijena zbog koje bih izvadio svoj intel procesor i stavio amd procesor. Smiješno je očekivati da će to raditi korisnici intela. Ako netko tako razmišlja onda ne razumije tržište…
Citiraj:
Potpuno pogrešan pristup. Recimo ja od 1995 godine koristim isključivo intel procesore i da mi sada ponudiš taj procesor duplo jeftinije od nekog intela i7 ne bih ga uzeo. Jednostavno ta firma mi je odbojna u tom segmentu i u moje računalo to neće nikada ići. Oni se moraju okrenuti novom tržištu, ljudima koji kupuju svoj prvi pc i kojima je intel i amd posve isto i jedino im razliku radi cijena. Ako će ići na to da ukradu korisnike intela a zanemare posve nove korisnike, potpisujem da su još jednom izvisili.
Što bi se reklo - mindshare

Naravno većina nema tako dječije razmišljanje, ovo je onako for the lols. Uglavnom, ljudi su kod procesora u praksi vidjeli što znači ne postojanje konkurencije nekoliko godina (čak i fanboyevi).

Recimo jednog tipa koji uvijek kupi svaki intelov mainstream flagship (čak je i 4770K zamjenio sa 4790K ) - nije oduševio broadwell, skylake mu isto nije bio nešto i bojao zbog pucanja, te izgleda razočarano dočekao kaby pred-recenzije i kaže čeka skylake x ili cannonlake... Znači i najveći moron je shvatio...

Dok kod gpu je recimo amd uvijek bio konkurentan pa nema tog feelinga "nužnosti" kao kod cpu, eventualno tek sad kada amd nema high end gpu (a neće ni imati ako vega bude sljedeća generacija) se malo zapitkivaju i fanboyi, ali nije još do toga došlo

Citiraj:
Autor Amd_Shill Pregled postova

http://www.pcworld.com/article/31478...ing-power.html

Pretpostavka je da Intel želi AMD gpu na svojim procevima.
Ima jedno mnogo realnije i vjeorojatnije objašnjenje

http://forum.pcekspert.com/showthrea...=49484&page=35

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 19.12.2016. u 11:27.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote