View Single Post
Staro 18.12.2016., 14:21   #1656
Black mustang
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Pozdrav ekipa,

Vec par dana po netu gledam i slazem kombinacije za novi komp .....moram priznati da sam polako vec lud o silnih opcija. Znam da mozda nije najbolje vrijeme za kupnju racunala jel uskoro izlazi Caby Lake i novi AMD Ryzen, ali sad imam priliku kupiti komponente preko firme pa me sve ispadne dosta povoljnije.
Inace imam I7 4770K konfu koja radi odlicno, ali nemam podršku za M.2 koji mi je jako važan. Komp bi mi sluzio kao i do sada za obradu fotografija ( Lightroom i Photoshop ), ali u blizoj buducnosti se planiram prebaciti i na video.

Cilj mi je neka solidna konfiguracija za sljedecih 3-4 godine uz mogucnost nadogradnje. Bitne stvari su mi podrška za 2x m.2 NMWe i USB 3.1 ( c port ako je moguce ). Plan mi je staviti OS ( Windows 10 ) na obicni SSD ( SAMSNUNG Evo 850 ) a sve radne radne dokumente ( fotke, kataloge ) i scratch na novi Samsnug m.2 EVO 960 Basic 500G
Graficka ( za pocetak ) - GTX 1060 ( MSI Armour 6G ) ... za 32" BenQ LED VA LED, 2560x1440. Odustao sam od 4K IPS verzije istog modela jel mi ova rezolucija vise odgovara za oci. 32G rama DDR4....kasnije lako dodam..

Ono oko cega se dvoumim je I7 6700k ili I7 6800K i odgovarajuca dobra maticna + hladnjak. Znam da su photosop i lightroom jako lose optimizirani i da im je bitniji viši takt jedne jezgre, dok je kod Premirea i AE malo drugacija situacija.
Razika u cijeni je nije zanemariva... Zanima me vase misljenje... I7 6700K ili 6800K pa ga OC-a ili odustati od svega i pricekati 2 mj i Caby Lake i AMD.

Hvala puno
Black mustang je offline   Reply With Quote