View Single Post
Staro 17.12.2016., 20:07   #489
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor sendjo Pregled postova
nOObsko pitanje;
pokušavši shvatiti iz kojekakvih FAQova, dolazim do informacije da se ne isplati rudariti sa GPUom.. očito sam nešto krivo shvatio jer vidim da svi ovdje prisutni koristite GPU za rudarenje - u čemu je fora?! ako netko ima volje/želje objasniti mi..
Fora je u tome da se NE isplati ako sad moras kupovati graficke, mada se i onda isplati ako ne moras placati struju. Evo recimo 24x RX480 trenutno rade 20 dolara dnevno na nicehashu (koji je sam po sebi neisplativ) na zCashu koji konstantno pada... kad padne na nulu ostat ce mozda jos koji algoritam dok ne dođe novi... uglavnom... racunali smo vec, 20 dolara je 150kn, a grafe ce ti potrositi 100 kn struje dnevno... znaci cistog profita 50 kn dnevno... sto znaci da ces u setupu od 24 kartice, jednu graficku od 2000 kn isplatiti za... 40 dana... a 24 x 40 = 960 dana = preko 2 i pol godine i to pod uvjetom da cijena coina ne padne (a pada konstantno)...

E sad... ako struju ne moras placati pa imas 150 kn profita cistog dnevno, ispada da jednu karticu od 2000 kn isplacujes u 13 dana, a svih 24 u 312 dana odnosno manje od 1 godine.

I tu se sva matematika svodi, ako imas nekog frenda u nekom postrojenju gdje se ionako trosi desetke ili stotine tisuce kn na struju.. pa tvojih 3000kn mjesecno se nece ni vidjet u razlici... onda se isplati...

BTW.... jel netko probao HDD mining? Prvo sam mislio da je to neka zafrkancija. A ispada da ekipa radi farme sa 50TB prostora po rigu....

Zadnje izmijenjeno od: dakky. 17.12.2016. u 20:30.
dakky je offline   Reply With Quote