View Single Post
Staro 17.12.2016., 16:22   #2883
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor ojpi Pregled postova
I meni je tako na Iskonu. Čudno se ponaša speedtest.
U cjeloj Hrvatskoj je nesto prdnulo izgleda ili t-mulj ima nekih problema. Zvanicno priznanje necete dobit ali nesto se dogadja jos od prije 7-8 dana.

10/11-tog je situacija jos bila normalna, normalni pingovi prema odredjenim serverima.

Optima fixna prema t-com sa 30 ping je sada 80.
Homebox LTE prema t-com sa 38 ping je sada 96.

Obje linije, kako fixna tako i LTE prema Terrakomu imaju normalan ping, ne promjenjen !

Takodjer speedtest t-coma vise ni na jednoj liniji ne mjeri Jitter i nema dolje skale kod uploada. Isto tako kolega koji je na centrali 2km drugoj od mene ima iste "probleme" recimo...

Dali je to apsolutno svakome sada tako ne znam ali evo... polako se javljaju slucajevi, ja sam to primjetio prije par dana, skoro pocupao mrezne iz kompova, ruso windowse no kada sam uvidio da na 2 apsoutno nezavisne linije i na 2 PC-a i 3 lapatopa dobijam isto sam zakljucio da je globalna anomalija.

Jedino sto veze moju fixnu, koleginu fixnu 2km dalje i oba nasa Homeboxa je opticki kabl prema Zagrebstanu ili neko cvoriste do njega.

Homebox na BETA:

Homebox na t-com speedtest:

Optima na BETA:

Optima na t-com speedtest:

Jedino gdje je sve normalno je ostalo ako mjerim na speedtestu ali za server uzmem Zagreb Terrakom, ping ok kako je uvijek i bio. Inace sto se tice same download brzine ako si vucem sa servera ili po bespucima neta nisam primjetio nekeog veceg pogorsanja osim odaziva nekih stranica u smislu da mozda sam lud a mozda mi se cini da se ucitavaju nesto sporije

Uglavnom pingovi mi nisu isti ko prije 7 dana, jako variraju a to se prije nije dogadjalo.

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 17.12.2016. u 16:46.
silver_tip je offline   Reply With Quote