View Single Post
Staro 05.11.2005., 12:31   #5
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Originally posted by Bubba
[B]Logicno, no jos uvijek mi nije jasno sto podrazumijeva pod "brzim radom".

Nacelno, mozemo podijeliti "brzi rad" u dva dijela:
A)ako se radi samo o 2D modelima koji su kompleksni, dovoljan mu je i S3 Virge, no potrebni su brzi diskovi i puno RAM-a
A)ako se radi o wireframe (ili nedajboze teksturiranim) modelima, uz sve ono iz tocke A potrebna je i odgovarajuca graficka kartica

S druge strane...

... buduci da si zaboravio napisati valutu, ako se ne radi o $ ili €, besmisleno je razgovarati o bilo kakvom upgradeu. No dobro, recimo da pretjerujem, no stvari s ogranicenim budjetom ne stoje bas najbolje. Tek za nekakvih 10-13k kn bez monitora se moze pricati o solidnoj CAD konfiguraciji s mjestima za prosirenje, no kratki smo za pola...

U svakom slucaju, moj prijedlog je cuvati predvidjene novce dok se ne skupi malo veca svotica, jer potrositi manje od 1k€ na upgrade racunala za profesionalnu svrhu je bacen novac.

Ufffff. Kuzim ja da tebi nije dosta detalja ,ali ne kuzim se toliko u rad sa CAD-om zato i pitam ovdje. Sad ima P4 2.4C,giga geila,intelovu 865 plocu i ati 9600. Njemu je to sporo. On zeli dati za procesor,maticnu i graficku do 6500i za sada zadrzati postojece drive-ove. U obzir dolazi i DDR2 ali radije bi izbjegao jer ima novih giga geila pa da ne spusi na cijeni. To je sve sto mogu reci. Hvala unaprijed.
spawn je offline   Reply With Quote