View Single Post
Staro 14.12.2016., 16:26   #2121
fratartucko
Just married!!!!

fratartucko's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Kratki osvrt na nedavno kupljeni Ulefone Power

Cijena 1.549,00 kn, boja bijela /drvo.

Specifikacije: 5,5 inčni Full HD, MediaTek MT6753 na 1,3 GHz, 8 jezgri, 3 GB RAM-a, 16 GB interne memorije, fotići 13 MP i 5 MP, Android 6.0, baterija 6050 mAh, Dual SIM, čitač otiska prsta…

Napomena do sad sam imao LG G4 tako da će usporedbe biti s istim.

Uređaj dolazi u crnoj kutiji (na njemu je već screen protector), unutra su osim uređaja iglica za otvaranje utora za sim, otg kabel, proziran case od gume i dodatni screen protector, punjač, kabel i slušalice. Sve lijepo zapakirano u kutiju niskog profila.

Uređaj
Mobitel je povećih dimenzija i ima dosta veću površinu od samog ekrana, tj. veeeelike bezele. Ima 3 tipke ispod ekrana od kojih je srednja vidljiva a ostale ne svijetle na danjem svijetlu, tj. tek u mraku malo svijetle, u prijevodu mora se napamet naučiti koja čemu služi (hrv. tragedija). Okvir je od metala, stražnji poklopac je drvo, negdje piše bambus, negdje hrast. Pojma nemam kaj je ali služi svrsi - ne skliže se k’o plastika a izdvaja se iz gomile. Sve u svemu sviđa mi se dizajn, iako ne postiže wow efekt.

Ekran
Ekran mi je velika razlika nakon G4-orke. Lošiji naravno po svim parametrima ali i dalje i više nego dobar meni za svakodnevan rad. Ono najvažnije - ima double tap za buđenje ekrana iz sleepa.

Korištenje
Prilikom općenitog korištenja se jedva zagrije, naravno kad su jubito i igre u korištenju zagrije se pošteno, ali kao i kod G4 ništa što se ne bi moglo izdržati.
Što se tiče signala imam 4G bez problema (potez Prečko - Vrbik).

Što se tiče OS i aplikacija skoro pa čisti AOSP, nema puno aplikacija, ali to jako volim - nema bloatwarea.

Što se tiče brzine izvođenja u stvarnom vremenu nema neke razlike u odnosu na G4.

Baterija
Koliko vidim gotovo svi kinezi preuveličavaju trajanje baterija, ali u ovom slučaju doslovce traje dvostruko duže od G4, što je očekivano obzirom na dvostruko veći kapacitet.
U pravilu dva dana izdrži bez problema.
Konkretno skinut sa punjača prije 41 sat, baterija na 40%, prikazuje da je ekran u korištenju 5h i 30min a predviđa još 23 sata korištenja prije nego se ugasi.

Fotke i video
Baš i nisam neki fotograf, a obzirom da je G4 za prosječnog korisnika bio “avion”, Ulefone je više kao fićek. Meni je i više nego dobra kvaliteta slika, no zahtjevnom oku sigurno neće biti.

Za kraj
Za ove novce ovo je totalni best buy. Dobar hardware, dobra kvaliteta izrade, relativno čist Android 6.0., ima mrcinu od baterije.

fratartucko je offline   Reply With Quote