View Single Post
Staro 14.12.2016., 12:35   #2113
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Kako znaš to? Previše generaliziraš ili gledaš iz svoje perspektive. Zar ne kužiš da ne koriste svi pc za armu 3, bave se ljudi i drugim stvarima. Točno se zna koliko milijardi nosi svako tržište godišnje, a amd će neminovno ugrabiti dio tog kolača. Simple as that, nema tu neke velike mudrosti

Naravno netki će uzeti 8c16 i za gayming, čisto jer mogu, jer im se hoće. Možda netko i streama. Jednom zgodom sam posredno "pomogao" odabrati (u biti odabrala je sve jače nego što sam rekao) nekoj gaymer youtuberici pc sa i7 5960x, 64gb ram i gtx 1080 za gaming. Tako da ima i toga. Intelu je marža na takvom procesoru tolika da zaradi više nego na 10-20 ili pitaj boga koliko običnih quad i7-ica.
Gledam iz svoje perspektive i samo za svoju perspektivu govorim.

Al mislim da ima više ljudi koji igraju procesorski zahtjevne igre nego koji obrađuju video, streamera (pa to se može i preko grafičke i uz posebne kartice (AVR)...tak da mi taj dio nije jasan), onih kaj arhiviraju i ljudi koji objektivno koriste aplikacije koje iskorištavaju više jezgri.

Nekako mi je za taj 8C je ekipa koja polu profesionalno rendera, i slično i čini mi se da je takvih malo.

Ovo što je AMD sad pokazao je za takve super, al takvih objektivno nema puno.

Nek pokaže 4c i 6C usporediv s intelom, i da je bolji ja bi ga bez problema odmah kupio. Da bude malo lošiji je super za ekipu koja ima stare konfiguracije.
Ne želim da ispadne da preferiram neki brand, to mi je debilno. Baš i želim da AMD ima uspjeh, da postoji konkurencija, jer konkurencija vodi nižim cijenama kod svih, kao i napretku.
markecSMB je offline   Reply With Quote