Trebao bih pomoć oko toga koje komponente uzeti, jer kupujem samo matičnu, grafičku, procesor i RAM, ostalo ostaje od sadašnje kante. Što se novca tiče nemam neki predviđeni iznos, mogu dati i 1000 kuna više ako mi to koliko toliko garantira dugovječnost kao što mi je ova postojeća konfiguracija trajala, ali s druge strane ne patim od toga da uzmem 1000 kuna jaču konfu samo da mogu reći da imam neki proc ili grafu
Trenutno imam i5 2500k, GeForce 560Ti 1GB RAM, ASUS P8P67, 2x8GB DDR3 Rip Jaws RAMa 1333, Samsungov EVO 256GB SSD, WD Green 1TB, OCZ ZS 650 W napajanje i coolermasterov Hyper 212 plus ventilator.
Računalo koristim pretežno za igre, rad u CADu (Civil 3D i sl.), nešto sitno Photoshopa. Trenutno je računalo spojeno na TV, ali postoji mogućnost da ću uskoro ga prespojiti na jedan ili dva monitora (ali oni mi sad nisu potrebni).
S obzirom da dugo nisam pratio razvoj komponenti ovako nabrzinu što sam pohvatao po forumu i na netu kao najbolje opcije mi se čine i5 6600 i i7 6700, s tim da je razlika skoro 1000 kuna, a ne znam da li ima smisla dati toliko više za i7? za grafičku i ploču nemam ideje šta uzeti. RAM sam mislio DDR4 2133 G.SKILL rip jaws.
Hvala na pomoći
P.S. Zaboravio sam napisati da plaćam gotovinom i svejedno je dali su dijelovi iz jedne ili 100 trgovina