Na Mac Pro sam i zaboravio.

Govorio sam o Macbook Pro. 15" iz 2012 nadalje (uglavnom je skoro isti od tad uz par manjih revizija) je i dalje u prodaji po cijeni od $2000, a novi MBP s Touch Bar kreće od $2400. Prvi revieowi su dosta loši. Baterija debeli downgrade, trackpad prevelik s ne tako dobrim palm rejectionom, tipkovnica tak-tak, ali glasna... Bugovi s grafičkom, blowoutanje speakera tu i tamo. Well done Apple. Hardware je opet više-manje isti (CPU čak i sporiji, nema više od 16GB RAM-a), jedino su ekran i dizajn odmak od bivšeg modela. Dizajn opet nauštrb baterije. 15" MBP je niche product i umjesto da slušaju developere, opet su našli načina za zaje... sigurnu stvar.
Bio sam spreman dat im novce za novi MBP s Touch Bar, ali digla se cijena, a dolar je otišao u nebo. 1USD je bio 5.5HRK kad sam kupovao 2014., a sad je 7.10HRK. Nije ni čudo kaj su digli cijene u Europi. 2014. sam početni MBP 15" platio 10.450kn u New Hampshireu bez poreza i s 100$ popusta, a danas bi me početni 15" model koštao 17.000kn. Madness.