Pozdrav,
nisam siguran spada li ovo pod softverski ili hardverski problem,
ali kada renderiram pomoću cpu-a u većoj rezoluciji pc se restarta usred rendera.
Konfiguracija : i7 6700k, cpu hladnjak thermalright true spirit 140, maticna gigabyte z170x gaming 3, 32gb ram, graficka gtx 1070, napajanje fractal edison M 550w 80+gold
renderiram pomocu vray-a u sketchupu (cpu render) i tu svaki put kada renderiram vecu rezoluciju pc se restarta.
Za test sam instalirao i blender koji ima mogućnost renderiranja pomoću gpu-a i to normalno radi.
Također kada u blenderu prebacim na cpu render, nakon nekog vremena pc se zamrzne i moram resetirati ili me izbaci iz programa.
Na starijem pak racunalu (i5 3570k, 8gb ram) kada instaliram isti sketchup i vray, isti file se renderira ok i bez rusenja.
Testirao sam komp sa memtest86 i prime95 (po 12 sati) i nije javljena niti jedna greška.
Također pokrenuo sam HWmonitor prilikom renderiranja temperature jezgri su cijelo vrijeme bile ispod 60 C.
Nisam siguran da li da ga nosim na servis, pa bih bio jako zahvalan ako itko ima neki prijedlog ili savjet!