Citiraj:
Autor Remixer
Pozdrav ekipa, znam da nije zanimljivo, ali htio bi nešto popraviti.
Jel zna netko gdje bi mogao naći točno određeni visokotonac koji mi je riknuo, tj. bilo kakav ali da paše fizički i da je iste snage.
Zvučnici su iz '95, Technics SB-CD320 i jedan (na desnom zvučniku) visokotonac je krepao. Za snagu piše DIN 50W, MUSIC 100W (valjda je to onda 50W RMS-a tj. 100W vršne?) -impedancija je 8 Ω i to se valjda odnosi na dubokotonac, ništa konkretno ne piše za visokotonac... Googlao sam neki manual - nema... Znam da se radi o nečem jeftinom, ali ako za cca 100kn mogu naći takav/sličan visokotonac - zašto ne
To je ovo:
Ako će pomoći, izvadio sam dotični visokotonac i uslikao:
Pretpostavljam da mi je jedina nada neki Hi-Fi / RF radnja u ZG, pa ako netko zna tj. može preporučit neku takvu radnju. Hvala.
|
Citiraj:
Autor Mljac
Remixer, imaš sreće da si se nakačio na dobar forum
Mi starci neke davne 88-e smo možda i imali takve zvučnike. Možda smo i pokušali unaprijediti kutije pa radi toga zamijenili visokotonce. Možda smo i stare visokotonce spremili negdje "da se nađu".
I tako sam ja danas našao upravo ono kaj tebi treba, živ i zdrav visokotonac istih oznaka kao i onaj kojeg si slikao.
Javi se na PM ako ga još trebaš...
|
Želim se zahvaliti ovom prilikom kolegi forumašu koji mi je poklonio dotični zvučnik koji sam dugo tražio (i još ga je poslao o svoj trošak) i jučer je paket stigao, ugradio zvučnik i svira normalno 
Još ima dobrih ljudi na ovom svijetu.
Sretan sam sada
Još bi bilo pametno promjeniti i receiver, jer zbog njega mi je i ruknuo taj zvučnik (zvuk prekida, hladni spoj na procesoru negdje rekao majstor kad je receiver bio na popravku 3 puta prije 10 godina).
Gledao sam malo na njuškalu stare receivere te obična pojačala (bez tunera/display-a) i nisam našao ništa konkretno, tj. preskupo mi je to sve... a ne isplati mi se ulagat nešto puno s obzirom da je u pitanju nešto staro 21 godinu i još k tome nije neka 'klasa'...
Što predlažete? Taj receiver je SONY STR-D365 kupljen nov krajem '95-e i za moje potrebe daje dobar zvuk (dok nije počeo prekidati). Pitanje je koji bi ga receiver/pojačalo moglo zamjeniti? -prije nekih cca 8-9 godina kupio sam surround receiver (isto SONY, model STR-DE598) novi, za nekih 1500kn [(u Allesu (Požega)] i zvuk je bio užasan (barem u kombinaciji sa tim mojim Technics SB-CD320 zvučnicima)... ne bi htio opet napraviti istu grešku, ali koliko znam - nemoguće je znati dok se ne isproba.
Nešto ovako sam zamislio (kad već kupujem polovno/starije modele) onda neću Sony/Technics
http://www.njuskalo.hr/hi-fi-kompone...oglas-21083967
-jel bi npr. to pojačalo (za tih 550kn) bilo dobro za mene tj. za te moje zvučnike?
Hvala.