View Single Post
Staro 06.12.2016., 15:06   #12
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Btw, glavni uvjet za koristenje usmjerenih antena je LOS, tj nesmetan pogled antene na odasiljac bazne stanice.

Nasao sam jedan dobar text nocas na whirlpool.net.au gdje su testirali MIMO i ispostavilo se da antene NE moraju biti identicne niti pod nagibom nego da moraju obje biti iste u smislu da obje moraju pokrivati taj frekventni spektar na kojem je bazna stanica koja emitira signal.

Znaci po tome kako je pojasnjeno taj drugi radio se i na taj nacin iskoristava tj. na testu su imali 2 antene, jedna do 2100MHz a druga do 2600MHz a obje su se spajale na 800MHz baznu stanicu i slicne su Yagice ovako na izgled no nisu iste. Nisam memorirao link no iskopat cu ga opet pa linkam...

Sto se tice LOS tu ja necu imati problema, bar mislim.... mozda jedino ako sam prenisko naspram bazne stanice. Ovo je slikano sa prozora ureda za gubljenje vremena i trolanje , komp mi je 2m dalje od te pozicije. Da stavim bilo sta na krov maximum imam 4-5m kabla do kompa.

Bas zato jer sam nize nekako bih Yagi soluciju zaobisao a skoloniji sam Panelki kakvoj ili satelitska sa dishom jer mogu podesavati nagib antene ako bude potrebno zbog kuta upadanja signala.
silver_tip je offline   Reply With Quote