View Single Post
Staro 05.12.2016., 10:23   #1
chare
Happy hippo
Moj komp

chare's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
(riješeno) Asus R9 280 Direct CU 2 zamrzavanje ekrana

Pozdrav. Imam cudan problem koji nemogu riješiti pa sa mislio podijeliti na forumu da vidim ako ima netko soluciju. Kupio sam neki dan preko kolegice s foruma graficku karticu iz naslova. Do sada sam imao 6770 vapor-X i sve je radilo normalno. Od kada sam promjenio graficku dolazim do problema zamrzivanja ekrana u igrama.

Znaci sve normalno radi u windowsima a dolazi do sljedeceg problema kad pokrenem igru neku ( testirano na Overwatch, Path of exile, Dota 2, Heroes od the storm ), u rasponu od 1 min do 10 se zamrzne ekran ( a nekad nakon 1 sat ) , zvuk nestaje i jedino sto mogu napraviti je prisilno iskljucivanje racunala.

Isprobao sve moguce sta mi palo na pamet i nista nije uspjelo. Evo lista bezuspjesnih pokusaja i cinjenica :

- Windowsi rade bez problema
- Furmark odvrti testove bez problema ( max stress, max res , bilo koji )
- Bios maticne flashan - mislio mozda da je nekompatibilnost
- Potpuno novi windowsi instalirani sa zadnjim zakrpama
- Isprobao sve moguće vrste drivera ( Crimson, catalist )
- Downclock graficke - sa 980/1300 na 960/1250 - ne radi, 940/1250 - ne radi, 920/1250 - ne radi, 900/1250 - ne radi, 880/1250 - ne radi,
- 860/1250 - radilo jedno 5 sati u subotu navecer ( igrao s kolegama da vidim ako je stabilno sad ) , u nedjelju nakon 1 sat igranja ponovno ista prica zamrzavanja
- Trenutacno je na 850/1250 i do sada nisam imao crashanja
- Napone nisam dirao
- U ati programu sam dignuo power na +20%

Procitao sam negdje da je mozda memorija u pitanju pa sam stavio 980/1225 i radilo je dobro nekih 20 min nakon cega sam morao ici pa se nisam duze bavio s tim.

Ima ko kakvu ideju ?
ps konfa pod moj komp, samo nova graficka unutra.
chare je offline   Reply With Quote