Citiraj:
Autor Getriba94
Ovom liku s videa je proc do 100c dolazio , meni se pali speaker dok je proc na 27c i grafa na 35c , sto se prasine tice komp je cist ko suza.
U servise bas i nemam povjerenja , mislim da bi ga testirali pol sata i vratili sa odgovorom "pa sve vam radi" :/
|
Onda ovako ti moraš prvo utvrditi da li je ovo softverski ili hardverski kvar , preporučam skinuti neku distribuciju linuxa i podići je sa DVD-a. Koristiti Linux 3-4 dana (youtube, zavriti neku težu animaciju ili 4k video, neki test brzine...) i ako se ne pojavi taj zvuk vjerojatno je problem softverske prirode...
Ako se utvrdi da je hardverski vadiš komponentu po komponentu nema ti druge ... a možda je samo neispravno utaknut ram ili neka druga komponenta.
https://www.youtube.com/watch?v=oP9O7cdeiDE
Moraš se naoružati strpljenjem i polako to odraditi, postoji nažalost niz mogućnosti jer taj zvuk pc spikera nije karakterističan za neki uobičajeni kvar.
PS. normalno je da nitko neće to u servisu provjeravati, ali ako ti ustvrdiš hardverski kvar oni to MORAJU ZAMJENITI ako je komponenta pod garancijom (tada će i odraditi provjeru i za to imaju jače firme i alate i predviđene kompove... ) . Inače zamisli scene da na petstotinjak kompova na svaki potrošiš 3-4 dana (serviseru je bit da se upali , odradi comp neki benchmark i odvrti programe, ne mjeri on glasnost ventilatora niti sitne buvice kompa...) ... Neisplativo i nemoguće za odraditi , a vani ako to odrade naplaćuju u stotinama eura... Prije mjesec dana mi je prijatelj donio 5 laptopa iz Njemačke od naših ljudi platili su mi za podešavanje Windowsa (jezici , dodaci...) , drivera i programa 1.500 kuna i kaže da su super prošli inače bi to u Njemačkoj koštalo cca najmanje 500 eura... Pazi i to je malo jer sam na svakom odradio backup da mogu u slučaju da zdrmaju komp vratiti sve na staro...