Citiraj:
Autor spitfire83
Daj ukupni budžet i potrebe fino napiši.
Koji prikljuci ti trebaju i koji su ti zahtjevi
|
Ok, pošteno.
Evo za početak, za matičnu sam spreman protegnut se do 1300-1500 kn.
Procesor da bar bude sa 4 jezgre makar bi mi komp služio uglavnom za web dizajn, rad u photoshopu, video i audio editiranje (ali ne prezahtjevno), te povremeno gejmanje (npr. COH 1) pa neznam da li bi dosta bio i i3 procesor?
Od priključaka bi mi trebali, usb 3.0 barem 4, optički izlaz za zvuk, da ima matična opciju barem dual display, poželjno triple display mogućnost.
Coaxical out vidim da skoro pa ne rade na novim matičnim pločama tako da ništa od toga. Bitno da ima optički izlaz.
Također, vidio sam da neke Gigabyte matične ploče (npr. H170 Gaming 3) imaju neki usb DAC UP (žuto obojeni usb utori) koji su kao dobri za eksterna dac pojačala. Neznam da li je stvarno neka razlika u kvaliteti zvuka između tog i običnog usb 1.0 ili 2.0. Neznam šta vi mislite o tome?
I ono što me zanima, na matičnim pločama Z170 vidio sam da se mogu staviti memorije raznih Mhz. Da li je to bitno ili ne? Da li je dovoljna 2133 Mhz koja ide na B ili H ploče?
I da, memorije moram uzet, htio bi da bude 2x8 GB, te hladnjak za procesor ako je to potrebno, jer intelovi procevi dolaze sa hladnjakom ali neznam jel to kaj valja.