Citiraj:
Autor estugarda
Znam. Pregledao sam kompletno Njuškalo. Ali većina tih stvari mi je trenutno višestruko preskupa. I imam neke posebne uvjete;
- zvučnici moraju biti 5.1.
- moraju biti bookshelf
Dakle već sam tu prilično ograničen.
Nisam sklon audiofilskom razmišljanju. Čak ni ne čujem najbolje. Ali znam prepoznati dobar zvuk, i to kod mene najčešće znači neutralno s malo toplog. Recimo Focal Chorus 706v mi dosta pašu. I mislio sam napraviti na bazi njih 5.1, ali to mi je trenutno preskupo. Čak i rabljeno. Trebam neko prijelazno rješenje dok ne skupim. Soba mi je 25m2. Dakle ne mogu male kutije uzimat. I 706v su zapravo na knap za 25m2.
Ovi Soundking su vrlo jeftini i riješili bi mi problem privremeno. Samo je pitanje koliko su samo jefitni, a koliko povoljni. Ići ću ih čuti u petak ili subotu, pa vam javim. Ako svrati netko tko ima iskustva s tim kinezima, bio bih voljan čuti generalno mišljenje prije nego izgubim vrijeme i novac za gorivo.
|
Mislim da ćeš izgubit vrijeme i novac. Na osnovu iskustva sa drugim vrstama bilo profi-zvučnika, bilo jeftinih kineskih uradaka (jer za ove nisam ni čuo, a kamoli slušao) a kamoli još kumulativno istih nabrojenih, sumnjam da tu može biti kruha - ako ti je jazz primaran a paše ti "neutralno s malo toplog".
Još bitno: ako znaš prepoznat dobar zvuk, i želiš ga (očito) - sklon si "audiofilskom razmišljanju".
"Audiofilsko razmišljanje" svodi se na upravo to što si napisao, a ne na cijenu i marku opreme (na što si pretpostavljam mislio) - evo potrošismo skoro 270 stranica vrteći se oko tog temeljnog pojma.
Cijena opreme ne mora nužno imati isključivi i temeljni utjecaj na dobar zvuk - dok ovo pišem, slušam neki odličan jazz sa Groove Jazz internet stanice na opremi vrijednosti cca. 1.500 - 2.000 kn. Ukupno.
Malo vintage, malo Kina. Relativno neutralno, poprilično toplo.....veći problem je soba (ured) nego sam rig.
Nego, ajde ti radije odgovori na ova pitanja, pa da vidimo što se može konkretno napraviti u tvom slučaju:
1. Zašto 5.1 sustav, ako ti primaran jazz (a ne filmovi ili igre, recimo)?
2. Na koje pojačalo si potrošio lovu? Koji ti je primarni izvor zvuka?
3. O koliko novaca za zvučnike se zapravo radi?
25 kvadrata ne bi trebalo biti previše prostora za neki malo veći bookshelf, ako se dobro pogodi....