View Single Post
Staro 28.11.2016., 02:12   #2605
xGAME
Premium
Moj komp

xGAME's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Omar_Tokic Pregled postova
Thx! Da, mozda najbolje ići na Dell opet. Nije mi jasno samo, piše da i ovaj moj trenutni Dell (Dell p2414) isto ima 60Hz. Iskreno, nije mi uopće jasno šta to znači

Sad bi mi dvojba bila Dell U2417H ili DELL P2417H, koji se i čini nasljednik ovog mog? U2417H je skuplji oko 500 kn, šta nije problem, samo me zanima šta dobijem za tih 500 kn?

Jedan je 8ms, drugi je 6ms, šta to znači? Također, laičkim jezikom, šta je Dynamic Contrast Ratio? Ovaj skuplji ima 2.000.000:1, a jeftiniji 1000:1.
U2417H je Ultra Sharp serija i nesto je bolji od P serije. P je nekad prije bio TN serija pa su i to prebacili u IPS, ali malo losije kvalitete ajmo rec.

Za tvoje potrebe nema smisla placat 500kn vise, ali ako zelis tanke rubove onda plati

Ovo 8ms vs 6ms tebi opet nista ne znaci. To je ukratko brzina koja je potrebna pikselu da prođe iz jedne sive u drugu sivu boju (gray to gray), ali je iza toga puno vise faktora nego ova jedna brojka. U to necu ulaziti jer tebi opet nije bitno.

Dynamic Contrast Ratio je ništa više nego marketinški trik da privuku ljude s velikom brojkom. Bitan ti je statički ratio i 1000:1 je standard za 24" IPS.
Kontrast je emitirana svjetlost između najsvjetlije bijele i najtamnije crne koju monitor može prikazati i što je veća ta brojka to je bolje. Zato se koriste dinamičkim kontrastom jer se onda ta vrijednost mijenja ovisno o slici koja se prikazuje, ali tada je to fejkana vrijednost i vecinom ce ti brightness onda biti prevelik i samo ce ti smetat za oci. Tako da zanemari DCR.

Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Taj Acer mi je i po izgledu i specifikacijama. Ja se takodjer premisljam dali nakon U2414H
uzeti U2417H ili nesto slicno ali sad si mi da misliti. Gledam u Instaru, uopce ga nemaju u ponudi, triba ih kontaktirati?

Da, ovaj Acer je po mom misljenju sada go to monitor za 2000kn. Meni dolazi do srijede pa cu javit dojmove jel stvarno tako dobar kako izgleda.
I da, moras ih nazvat ili poslat mail. U megastoru imaju jedan izlozbeni i daju ga 1700 i nesto kn ako te zanima. Ja sam si svejedno narucio potpuno novi, ali ide samo po narudzbi.

Ima i 27" verzija, BE270U, ali kod nas ni u jednom ducanu nije dostupan, a ni vani bas. Ima ga svega u par ducana u Njemackoj koliko sam vidio i to mislim da je tek u dolasku.

Zadnje izmijenjeno od: xGAME. 28.11.2016. u 02:37.
xGAME je offline   Reply With Quote