View Single Post
Staro 27.11.2016., 15:24   #771
marko_1
Premium
Moj komp

marko_1's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Nisam mogao docekati dok Asus centurion dode u prodaju i odlucio sam se na kupovinu novog headseta kada sam vidio u linksu SteelSeries Siberu 650 (rebranded Prism Elite) na snizenju sa 1450 na 1100 kn... Neznam nikog tko ima sluske pa sam citao revieweve na netu i zbog dobrih ocjena ih kupio...

A sada vam evo iskreni review:

Pros:
+ Izgled, kvaliteta izrade se cini dobrom, jako ugodne na glavi
+ LED na mikrofonu koji svijetli kada je mutean
+ RGB Led u obe slusalice koji daje jednu notu customizacije
+ Kontrola glasnoce i muteanja mikrofona na slusalicama

Slusalice imaju mogucnost spajanja preko 3.5 mm jacka ili USB-a preko svoje eksterne zvucne kartice. U slucaju da ih spojimo preko 3.5 mm gubimo LED osvjetljenje i dodatne mogucnosti koje zvucna kartica nudi. Znaci jedan jedini + je izgled slusalica i komfor.

Cons:
- Flat cable koji ima nevjerojatno tendenciju petljanja
- Preko USB sucelja su jako tihe, na max glasnoci su nevjerojatno tihe i nemoguce je igrati sa njima, zbog cega sam ih i kupio
- Mikrofon je tako tih preko USB sucelja da me ljudi NE CUJU, naravno boost je nemoguc jer ide preko USB zvucne kartice
- Jedini nacin da slusalice imaju adekvatnu glasnocu i da mikrofon radi (normalnije) je da ih ukopcate preko 3.5 mm gdje gubite sve mogucnosti koje reklamiraju
- Cak kada mikrofon prikopcate na 3.5 mm i boostate, kvaliteta je losija nego na headsetu od 49 kn.
- Ocajan 7.1 zvuk, neupotrebljivo, ne sjecam se kada sam nesto losije cuo????

Odlucio sam vratiti slusalice jer za svoju redovnu cijenu od 1450 kn ocekujem da rade dobro kako su zamisljene, da rade ispravno, a ako me netko ne moze cuti znaci da je mikrofona na njima neupotrebljiv, kao i fora led osvjetljenje ako ih spojim preko 3.5 mm... Znaci ili zelis da lijepo izgledaju ali zvuce lose, ili zelis da zvuce bolje ali je mikrofon i dalje ocajan... 1450 kn halo?!

Ne znam da li je ljudima na internetu netko platio da rade recenzije sa takvo dobrom ocjenom jer su slusalice SMECE. Ako se NESTO zove steelseries ne znaci da proizvod ne moze biti los

Testirao sam ih cca 6-7 sati i jaaako dobro googleao i raspitivao se. Ljudi kazu da imaju super zvuk, sta je istina - kada se prikopcaju na 3.5 mm, bez obzira na to, mikrofon im je stvarno velika mana.

Ukupna ocjena je 3/10

Vratio sam ih u Links gdje radi super ekipa i uzeo HyperX Cloud Revolver Pro koji je 899 kn i jako sam zadovoljan headsetom.

+ Bolja prezentacija, jako dobra kvaliteta izrade, barem ono sto sam mogao vidjeti za jedan dan
+ Fenomenalan zvuk, nesto losiji od Siberie 650, jos se nisam previse igrao equalizerom ali je zvuk toliko dobar da ne vidim razlog da bi odvojio 600 kn vise za steelseries.
+ 3.5 mm jackovi
+ Braided USB cable, ne petlja se
+ ODLICAN mikrofon
+ Odlican "headband" design kao steelseries i odlicno mi odgovaraju glavi (imam malu glavu)

Ocjena: 8/10

(Malo su skupe - 900 kn, kada dotaknete metalni okvir on prenosi zvuk u slusalice, ne smeta koristenju ali jedan detalj koji mi se nije svidio)

Zakljucak:
Nikada ne reci nikada, ali nema sanse da vise kupim ijedan steelseries proizvod. Nikada vise necu kupiti vritualizirani 7.1 jer je NEUPOTREBLJIV, kvaliteta zvuka je OCAJNA. Nikada vise necu kupiti slusalice sa USB zvucnom. Samo 3.5 mm Stereo i neku dobru zvucnu.

Razlog zasto nisam kupio Cloud II je taj sto cloud ima USB konekciju, ne treba mi taj losi virtualizirani 7.1, ne svida mi se ako nemaju "headband" design jer tesko nadem odgovarajucu poziciju i ne izgledaju lijepo .

Sljedeci headset koji cu kupiti je Asus Centurion 7.1 (Native, znaci sa 5 zvucnika u svakoj slusalici) bez obzira koliko kostao samo da vidim da li postoje dobre 7.1 USB slusalice. Ako mi se ne svida ocekujte ih u prodaji za par dana nakon sto ih kupim a ako mi se svidaju, ocekujte HyperX Revolver na prodaji

Isprike na poduzem postu

Zadnje izmijenjeno od: marko_1. 27.11.2016. u 15:29. Razlog: Gramatika
marko_1 je offline   Reply With Quote