Citiraj:
Originally posted by Broken Arrow
Dobro niti citroen nije neka kvaliteta potvrđeno ,znam da na c3 je normalna pojava da se na ovo naše kvalitetno gorivo svakih nešto zaštopaju ventili ,znam jednu koja je u godini dana ventile mijenjala 7 puta.... i to svaki puta ga morala ostaviti po 2 tj. u servisu
Neznam jesu li to sredili kod novijih...
|
Tako nebitno... a i cini mi se da su cesci kvarovi na tim skupljim i vecim vozilicima... valjda zato sta su nakrcaniji elektronikom (iako ima i drugih kvarova osim toga, nabadam bezveze).
Uglavnom..stari vlasnik Daewoo Lanosa 6 godina starog.. nikad nikakvih problema... eto sad je napunio 120k km... cak mi ni lampa od svjetla nije crkla prije 106k km

Najisplativije vozilo koje smo onda mogli kupit. Toci i vozi.
Pred godinu i pol stara uzela Clio dCi.. isto nikakvih problema, sada ima 32tk km. Do sada samo redoviti servis i dvije crknute žarulje od kratkog svjetla. I brdo cvrčaka u unutrašnjosti. Doduše već sam se navikao, a i ne čuje se kad pojačam radio

U svakom slučaju, Lanos ima do danas manje "cvrčaka" nego šta je Clio imao nakon 2 mjeseca tako da mi je Lanos ostavio bolji dojam sta se toga tice. Ali Clio je ostavio bolji dojam na novcaniku... ne potrosi ni 4.8l dizela na 100km (Lanos popije i po 8.5l na ovoj mojoj brdjanskoj ruti

).
Uglavnom..imao je i frend Hyundai Accent, model iz '98... i skupio 150k km bez ikakvog kvara. I onda dozivio totalku

Auto zdrobljen totalno, on prakticki bez ogrebotine.
I sta se da zakljucit? Sve ovisi kakve si srece. I skoro je pravilo da sto skuplje platis auto, veca je vjerojatnost da ces imat problema s glupavim kvarovima. A neki i nisu tako glupavi (kao npr. Passat kojem se vrata napune vodom kad kisa pada

). I druga stvar je ta da je vecina proizvodjaca tu negdje po kvaliteti i postotku kvarova, sto pokazuju i istrazivanja. Jedino pojedine japanske marke odskacu (u pozitivnom smislu) sto je opce poznata stara stvar (Japanci odmah naprave harakiri kad im se pokvari stroj koji su oni napravili

)
Uglavnom, za prosjecnog vozaca nema razlike izmedju korejske vozilice i neke druge. Sve je to isti drek. Ako si baksuz, onda ti pomoci nema