View Single Post
Staro 27.11.2016., 01:45   #817
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
I opet nastavljamo diskusiju od prije 15ak godina - potpuno je svejedno kako si nanio termalnu pastu jer kad ju stisne cooler, ostat ce par mikrona debljine...
Kod nalijeganja hladnjaka direktno na jezgru, kao što je slučaj kod laptopa, nemaš previše problema oko paste, količine i načina nanošenja, ali 15 godina tvrditi da nije bolje nanijeti manje paste na pravi način, što je i u nekoliko navrata testirano i dokazano da je bolje fino nanijeti pastu, graniči s ludilom
Druga je stvar što su benefiti u realnim situacijama mizerni, par stupnjeva neće ubiti procesor na kojem je friško promijenjena pasta.

Bilo bi znatno bolje da si samo napravio "zmiju" od paste i pritisnuo hladnjak na to, jer kad ju stisne kuler, ko što ti kažeš...

K tome je to sigurno brže nego dodatno packanje prstima po svemu.
Nanošenje paste 15 minuta ne traje ni u kojem scenariju, cijeli laptop otvoriš, zamijeniš pastu i istestiraš u to vrijeme.

Sve to štima, tebi se ne da zajebavati s tim pa si mlatnuo par puta prstom po pasti, tebi dobro, da je moj laptop, pogotovo u thinkpad temi, ipak bih mu priuštio malo više ljubavi. Jebiga, polazim od pretpostavke da se ipak vežeš za takav komad hardvera. Ili sam to samo ja...