Citiraj:
Autor calypso
I opet nastavljamo diskusiju od prije 15ak godina - potpuno je svejedno kako si nanio termalnu pastu jer kad ju stisne cooler, ostat ce par mikrona debljine...
|
Kod nalijeganja hladnjaka direktno na jezgru, kao što je slučaj kod laptopa, nemaš previše problema oko paste, količine i načina nanošenja, ali 15 godina tvrditi da nije bolje nanijeti manje paste na pravi način, što je i u nekoliko navrata testirano i dokazano da je bolje fino nanijeti pastu, graniči s ludilom

Druga je stvar što su benefiti u realnim situacijama mizerni, par stupnjeva neće ubiti procesor na kojem je friško promijenjena pasta.
Bilo bi znatno bolje da si samo napravio "zmiju" od paste i pritisnuo hladnjak na to, jer kad ju stisne kuler, ko što ti kažeš...
K tome je to sigurno brže nego dodatno packanje prstima po svemu.

Nanošenje paste 15 minuta ne traje ni u kojem scenariju, cijeli laptop otvoriš, zamijeniš pastu i istestiraš u to vrijeme.
Sve to štima, tebi se ne da zajebavati s tim pa si mlatnuo par puta prstom po pasti, tebi dobro, da je moj laptop, pogotovo u thinkpad temi, ipak bih mu priuštio malo više ljubavi. Jebiga, polazim od pretpostavke da se ipak vežeš za takav komad hardvera. Ili sam to samo ja...