View Single Post
Staro 27.11.2016., 00:09   #814
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Bez brige, oksid bakra možda izgleda ružno, ali ne utječe na toplinsku vodljivost. To vrijedi isključivo ako je oksid, ne ako je patina nastala oksidiranjem masnih naslaga s prstiju, što bi se moglo dogodit, jer ovaj calypso ubijo prstom po tome Legendo, grunf na najjače

Mašina je opaka. Nutra bi vrijedilo spičit malo coolaboratorya, al to calypsu sigurno neću preporučit zbog pimplavog načina nanošenja
E, a znao sam da ce me napast dusebriznici koji sa kojekakvim skalpelima razmazuju termalnu pastu...

FYI - sve je ocisceno sa 70% alkoholom prije nego sam nanio pastu, ukljucujuci i moje prste...

I opet nastavljamo diskusiju od prije 15ak godina - potpuno je svejedno kako si nanio termalnu pastu jer kad ju stisne cooler, ostat ce par mikrona debljine, a ovo ostalo, ako je neprovodno je tako svejedno jel je ima il je nema... Moje nanosenje paste je u najgorem slucaju neekonomicno, ali sto se tice termalne provodljivosti je potpuno jednako kvalitetno kao i neko najpreciznije nanosenje paste u povijesti... Jedina razlika je sto sam ja bio gotov za minutu, a netko puno pedantniji ce provesti nekih 15 minuta za koje sam ja vec zatvorio laptop i testirao temperaturu CPUa koja je potpuno jednaka i u mom i u njegovom slucaju...

Poanta je u efektivnosti, a efikasnost nekad i nije tolko kriticna...

Inace, koristim Arctic Silver Ceramique2 koja je odlicna termalna pasta i mislim da mi vise od nje ni ne treba... Stupanj celzija vise manje, tako svejedno, bitno je da sam skoro pa prepolovio temperaturu i samim time drasticno utisao ventilator...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4-2666
512GB Samsung PM981a, PCI-E 3.0 x4