Citiraj:
Autor jean luc
Gotovo je 100% sigurno da svaki TV nekog poznatijeg brenda ima opciju izbora kodiranja izlaznog signala na optičkom izlazu.
Tu bi trebalo staviti LPCM kao standardni stereo digitalni signal koji, mislim, tako dolazi i preko DVBT-a.
Tako sam barem ja namjestio opciju prema svom, isto tako stereo, DAC-u. Bez ikakvih problema rade TV programi, kao i Chromecast i Blu-ray preko HDMI-a (pa na optički izlaz TV-a). U stereu.
|
Tog tipa odgovor se traži
Citiraj:
Autor jean luc
Ono što nisam baš shvatio je kako koristiš laptop u spoju s network playerom - kao dac ili kao network storage?
Mislim, nije problem da ga koristiš samo kao DAC, al onda si možda mogla proći i jeftinije?
|
Ideja je bila da sve aktivnosti idu preko pojačala i zvučnika van, prvenstveno glazba, zatim filmovi, gejming i klasični surfing (youtube i sl.) u što komfornijem obliku, tj. preko laptopa. Spajanje samog pojačala i laptopa putem chincha nije me se dojmilo...Istraživanjem daljnjih opcija, network mi se činio kao najbolje riješenje, budući da je jedan od spomenutih usb ulaza na njemu upravo namijenjen za spajanje sa računalom, kako bi se premostila klasična zvučna kartica od laptopa, te network bio u ulozi kvalitetnije eksterne zvučne kartice. Pošto samo pojačalo nema USB ulaz ovo se činilo kao pristojna opcija. Tako da ga koristim i kao DAC i kao network storage i za internet radio. Kada sam to sve kupovala, tj. birala komponente, zvučnike itd. (pročitala more teksta, informirala se, preslušala razne kombinacije) gledala sam ja i druge opcije , ali s obzirom da sam tada naletila na odličnu priliku za kupiti NP, odlučila sam se za njega...tj. takvu opciju u kutiji audio komponente, a i estetska strana mi se sviđala (žene, šta ćeš

)
Citiraj:
Autor jean luc
Preporučam ripanje CD-ova u FLAC, na ovom sustavu ćeš kroz neko vrijeme čuti razliku u kvaliteti, pogotovo ako imaš neke stare MP3ce.......
|
Glazba mi i je većinom u flacu, radio mi je jedino na 320 kbps...kad sam znala pustiti nešto od starih MP3ca reakciju ne moram ni spominjati...
Citiraj:
Autor jean luc
P.S. Nadam se da su ti u trgovini ponudili i stalke za zvučnike? puno bitnije od kablova. Ako želiš, javi kako si ih smjestila, jer ako se optimalno smjeste u sobu, tako ćeš izvući najbolje i iz njih, a bogami i iz sistema.
|
Uzela sam odmah stalke od bowersa, zvučnici tvornički izbušeni za njih, tako da nema problema....prvih par mjeseci sam ih stalno seljakala malo simo-malo tamo, dok ne dobijem najbolju poziciju...Zvučnici imaju bas reflex odozada, pa je podosta bitan položaj u prostoru...dobiju se i oni tuljci od spužve za njih...ali to mi je kao da kupim ferrari za offroad...probala sam i maknula odmah, nema smisla...
Sve u svemu, tada, sam bila totalno zelena što se toga tiče, danas sam možda malo žuća hehe...ali uloženi trud oko istraživanja mi se definitivno isplatio, danas s velikim guštom slušam sustav...pa eto sad ne bih htjela fulati nešto sa spajanjem TV-a
Citiraj:
Autor Trbonja
|
I ja nekako sve više zagledavam Panasonic