View Single Post
Staro 22.11.2016., 21:48   #12
Ruffryder
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2015
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Konektori na matičnoj obično daju 12V. Osim PWM konektora, a za njih ti trebaju i PWM ventovi (4-pinski) koje trenutno nemaš.
Po manualu, tvoja poča ima 2 PWM konektora i 2 obična. Jedan PWM je za CPU. Znači da imaš još 1 PWM konektor slobodan (SYS_FAN1, u blizini SATA konektora).
Ako misliš ventove spojiti na matičnu, trebati će ti drugačiji adapteri u odnosu na one koje sam ti linkao.
Sjetio sam se da postoji još jedna solucija. Sa nekim kućištima (npr. CM 690) dolazila je jedna kutijica zvana PWM Fan Hub koju si spajao napajanje, a u njoj su bili konektori za 6 ventilatora. Meni još uvijek leži negdje u ormaru.
Imam na ploci slobodno Sys_fan 1 sa 4 mala pina i Sys_fan 2 sa 3 mala pina na dnu ploce lijevo. Tako da se da prednji i zadnji. Gledao sam te pw mkonektore, nema kod nas kupit. Cini mi se da je kutija "pokrana" od anteca koji ima fan kontroler. Cudno da nisu stavili vise konektora a ne pod default samo velike molex. U slucaju da nemogu zamjenit premda ne vidim razlog cu ici s tim pwm.
Ruffryder je offline   Reply With Quote