mali help bi mi trebao, tj savjeti.
zamolio me frend da mu malo pomognem oko struje u stanu, naime živi sam, kuća je od dide, i nema nikakvu dokumentaciju oko struje i instalacija.
u hodniku od kuće je veliki panel sa osiguračima koji nisu označeni, samo ih je milijun.
u stanu di je on manjeviše sve radi, osim par zidnih lampi, i struje jednostavno nema na niti jednom izvodu, jedina razvodna kutija koja ima veze s njima ima previše kabela, 2 zidne lampe su i 1 prekidač - a u kutiji ima 10 kabela (ali su svi spojeni međusobno, po 5 zajedno).
ja imam probirku i multimetar, ali nemam magičnu kuglu da lociram šta kamo ide i kamo to odlazi na razvodnu ploču, da bi znalli koji osigurač treba stavit kamo.
ista stvar je za antenski sustav, u stan dolaze coax kabeli sa vertikale, ali neznamo na koji da spojimo antenu na tavanu, jer ih izlazi gore jedno 10. provukli bi i lan kabel jer je gore i AP.
koji instrument bi mi trebao za ovo? mi je dosta tonska sonda, tj zuja? ako da - ima li neka dobra duša koja bi mi ju posudila? ima neki DIY način za napravit zuju jeftino? spojit na kabel neki FM transmitter i ić s portabl radijićem okolo?