View Single Post
Staro 22.11.2016., 12:22   #1963
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor de.fang Pregled postova
Vidiš moja iskustva sa xiaomi nisu nešto a prošlo mi ih je dosta kroz ruke. MIUI im nije baš user frendli i još je bagovit do zla boga. Na xiaomi natrpam sve što mi treba, šteka, stalno moram čisiti ram, ne dolaze notifikacije... Sa samsungom nemam tako očitih problema. Da ne bude zabune kineze kupujem i koristim već 4-5 godina, xiaomi jest dobar ali za 1500kn ili 200$ samsung sa 2gb rama naspram kineza sa 3gb je no brainer. Xiaomi redmi note 3 sa 4000mah baterijom izdrži dan manje od j7 2016 koji ima 3000mAh.... Xiaomi nije out of the box uređaj, ima lošiji ekran, lošije optimizirani sw, lošiju kvalitetu baterije, lošiji dizajn, lošiju kameru i nema hr garanciju... na kraju krajeva sams ću lakše i prodati...
MIUI nije user frendly, no TW je? Bugovit?

Od Xiaomia imao sam: redmi 2, mi3, mi4, mi4c, mi note, Note 3, redmi 3 i vjerojatno jos toga. Nikad nista nije stekalo, barem ne vise nego na prosjecnom samsungu. Niti sam morao cistiti ram. Dapace. Na xiaomiu nikad nisam imao battery drain recimo.

Po pitanju mid/low end marketa, samsung od xiaomia ima bolji ekran i kameru. I tu prica staje. Specs, perfomanse, baterija i sve ostalo - xiaomi.

Jedino gdje se slazemo je da Xiaomi nije za ekipu koja ne zna rom instalirati. Jer definitivno nije out of the box uredjaj. Pola rodbine je na xiaomiu, instalirao sam im EU rom, i ne sjecam se kad se netko bunio da nesto ne radi. Dapace, uglavnom su na redmi 3, baterija im traje po 3 dana bez vecih problema.

I ovdje ide EOD sa moje strane, jer tema nije xiaomi vs samsung. Ali samsungovi low i mid end uredjaji su cisto smece, uz par iznimki (A serija recimo, ali ona kosta kao mi5, a taj A seriju svih uzrasta pojede za dorucak).

Sto se pak tice reklamacija, imao sam jednu, preko honorbuya. I prosla odlicno, dobio nov mobitel u manje od 30 dana. Dok dosta hrv garancija ceka i duze, i uglavnom ih lokalni serviseri izigravaju i prave budale od ljudi. Meni lokalna garancija nista ne znaci. Ponavljam - meni