Citiraj:
Originally posted by _Stiv_
Gigabyte 7S748, SiS 748, Fsb 400Mhz, 3xxDDR (400/333/266Mhz), Udma133, sound
340 kn
Gigabyte 7VT600-1394, Via KT600, Fsb 400Mhz, 3xDDR (400/333/266Mhz), Udma133, S-ATA & S-ATA Raid, sound, Lan, firewire
323 kn
|
Citiraj:
ma nije to moja ploča, od frendice je tako da ne vjerujem da će išta radit osim pisat u wordu i igrat chicken invaderse
|
Slobodno uzmi bilo koju od ove dvije ploče. Ovu prvu sam ja ugradjivao u 3 kompa i frend u 5 kompova i niti jedna nije radila nikakve probleme. A ni ova druga nije los odabir jer su ove price o VIA chipsetima pretjerane. Imao sma posla sa 5-6 ploca zasnovanih na KT266A, KT333 i KT400 i nikakvih problema nikad.
Za korisnike koji nikad nece clockat stroj, obje ploče su izvrsne. Druga je mozda malo bolji odabir ako misli nadogradjivat tipa novi disk ili mozda ako pozeli spojit digitalnu kameru... a i nesto je jeftinija. Ali brijem da niti jedna nije los odabir...a Gigabyte ima i 2 godine garancije tako da...
I da...vidim da se tu nesto spominje da je SiS nekad imao bolje ATA performanse..i SiS748 je na tom polju bolji od konkurencije..ali to je reda veličine 2-5% pa to prosječnom useru bas i nije od velikog znacaja.
Eto... toliko o tome... nikakvi ABITi i slicno..cemu to? Zasto bacat lovu? Covjek treba samo plocu koja radi kako je zamišljeno po defaultu
E da..i VIA i SiS imaju pasivno hladjenje chipseta sto znaci da su tise, a to je u ovom slucaju sigurno prednost. Priznajte da ste svi izbacili zujalice sa nf2 chipseta (ili bi bar zeljeli

)
Eto... EOD sta se mene tice. Pozdrav ljudovi