Da, nije tema za reklamu, ali radio sam u trgovini. Ne mobitela ali druge elektronicke opreme. Ime kosta vise jer kupac placa reklamu. Da, svaku reklamu, sponzorstvo placa kupac uredjaja. Ako se firma malo reklamira, uredjaji su im jeftiniji. Ne usporedjujem sad samsung i xiaomi jer sam imao 7 samsunga i sad sam za probu uzeo xiaomi. Zasto? Zato sto mi je trebao phablet, 5.7 inca sa suvremenim chipsetom. Nema sanse da kupis neki jaki brend sa snapdragonom 821, 6 gb rama i 128gb interne memorije, da je alu kuciste, da ima odlican fingerprint scanner, batetiju od 3800mAh za 3400 kn sa svim davanjima. Istina ekran je fhd ips lcd od sharpa i kamera je slabija ali samsung, htc ili lg u tom rangu kostali bi 1000 eura. Probao sam sa xiaomijem iako sam davno rekao da necu kupovati nista osim samsa i eto nakon 5 godina i 6 sams smartphonea i 2 tableta, ovaj šaomi me ugodno iznenadio. I cijenom i performansama. Radi se o MI5 S plus. Cisto sam iz radoznalosti uzeo to makar je sams uvijek moj favorit..