21.11.2016., 09:06
|
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Autor Mar
Sve ima svoje zašto...
Mene taj Xiaomi uopće nije impresionira i nikad ga ne bi uzea za jači/skuplji mobitel.
Oni su vrh u jeftinijim modelima, recimo onaj mali Mi4c šta košta ispod 1000kn je super, ali tu ima puno "ali" - servis, resale vrijednost, kamera, ekran (biram AMOLED isključivo), software - recimo meni je Samsungov puno draži. Šokiralo me recimo da na Mi4 nema clipboard, također osuđen si na Chrome dok kod Samsunga imaš odličan njihov browser sa podrškom za Adblock, osuđen si i na Google Keyboard/Swiftkey koji su IMO lošiji od Samsungove tipkovnice.
Također, ŽaoMi uvik gura one njihove servise tipa MiCloud (nisam uspija naći način da to disableam), nema home botun što mi je vrlo bitno i na ovom konkretnom modelu je GPS bija dosta sporiji i bugovit (moguće da je do primjerka) nego na Samsungu.
Računaj to ovako: Uzmeš S7/E za 3500-4000kn i imaš servis i sve osigurano. Za godinu ga prodaš za 2.5-3k, nadoplatiš 500-700kn i imaš S8. ŽaoMi uzmeš za 2500-3000kn, nemaš servis i onda za godinu kad ga budeš prodavao možeš biti sretan ako ga netko uopće kupi. 
|
Meni je recimo samsungov keyboard užasan zbog nedostatka zareza.
Što se tiče garancije, prije će ti kinezi zamjeniti uređaj nego servis neke brand marke. Software support je na strani samsunga, ali samsung je puno duže na tržištu.
Resale value je prednost kod bilo kojeg poznatog branda
|
|
|