Citiraj:
Autor Ante M
Igore, ako preko optike šalješ na receiver DTS-HD, vjerojatno ti pročita receiver DTS Core zapis iz DTS-HD-a, znači obični DTS.
To je tako i napravljeno (audio zapis) za ove koje imaju receivere bez HDMI priključka, i bez podrške za LOseless formate. . U koje trenutno spadaš i ti, jer ti se pokvario HDMI Ulaz na receiveru.
|
Teorija bi ti držala vodu kad bi ovi filmovi s kojima testiram imali "backup" lossy audio, ali nemaju

To što ti govoriš se generalno radi na filmovima koje stavljaju na blu-ray, dakle stave lossless audio + lossy audio za slučaj da ne možeš lossless koristiti.
Citiraj:
Autor 9800pro
Dts-hd ma i dolby trueHD NE rade preko optike ili coaxa, NE rade, šta god pisalo na bilo kojem receiveru.
|
Sve stoji, ali nije mi jasno na koju šemu onda kod mene radi DTS-HD.
Mislim... "radi"... očito da ne radi jer to ne bi smjelo biti moguće, nego se nešto dogodi i player on the fly mix-a u lossy DTS, samo ne znam kad i kako jer sam mu isključio mixing.
Došao sam do rješenja za koje sam imao malu nadu da će raditi.
Na kraju ispada da mi je krepao samo hdmi video ulaz/izlaz, zvuk se na moju sreću ipak prenosi
Umjesto projektora sam na HTPC spojio monitor preko DP-a, a na marantza sam drmnuo hdmi i dedicirao taj izlaz da šalje samo zvuk (računajuči i TrueHD i DTS-HD) - i čudo ali radi, izgleda da nije krepala cijela hdmi ploča nego samo neki dio vezan za sliku.
Tako da mi sad ostaje kupiti neki DP muški na HDMI ženski adapter (HDMI kabel za projektor mi izlazi iz zida gdje je provučen kroz bužir) i riješen mi je problem.
Sutra kupim i još jednom testiram, ali ne bi smjelo biti nekih negativnih iznenađenja valjda.