View Single Post
Staro 20.11.2016., 11:00   #3
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Jesi siguran da Dolby TrueHD standard podržava transfer preko optike? I pod tim ne mislim fizički, već kao standard. Jel nije bila neka priča da ide samo preko analognog i preko HDMIa?

Totalno je glupo ograničenje ako je, al hebiga, njihov standard.
E stvano ne znam
Raspitati ću se još dodatno, ali na temama gdje sam nailazio na ovakav tip problema se to nije potezalo.

Meni bi eventualno imalo smisla da se generalno ne može lossless signal slati, ali to otpada jer uredno šaljem DTS-HD i 192kHz.

EDIT - ovo je genijalno. Izgleda da optički kabel generalno ne može prenositi više od 2 kanala lossless signala, dakle niti TrueHD niti DTS-HD.
Nisam išao u ovom smjeru provjeravati zbog toga, kao što sam već naveo, što uredno prenosim DTS-HD.
Imam solidan broj filmova sa njim, nije da sam probao samo sa jednim (i ne, nije stvar u tome da fallback-a na lossy 7.1 signal jer dotični filmovi nemaju dual audio nego samo jedan jedini audio track).
I naravno, što je i očekivano, svi lossy signali i od DD i od DTS-a idu također uredno, takvih filmova imam i najviše.

Malko sam zbunjen, moram priznati Nešto mi se čudno izgleda na kompu događa, jer ovo teoretski ne bi smjelo biti moguće, što znači da mi ne šalje DTS-HD nego nešto drugo. Pitanje je samo što točno šalje i kako to da šalje (mixanje mi je isto isključeno).

Sad je pitanje da li mogu poslati LPCM od TrueHD-a preko optičkog...

EDIT2: i odgovor je naravno da ne mogu ni LPCM Odlično...

Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 20.11.2016. u 11:28.
Igorr je offline   Reply With Quote