View Single Post
Staro 20.11.2016., 01:51   #1719
Boky1985
Registered User
Moj komp

Boky1985's Avatar

Datum registracije: Oct 2011
Ovako trebala bi mi pomoć. Već sam postao tamo u temi o Optima Telekomu i kakve ja probleme imam s njima. I nije mi veceras dao vrag mira i odem i provjerim u postavkama modema podatke o parici.

I pise ovako SNR Margin (0,1db) 94 150. Prvi broj je downstream, drugi up.
Pod line attenuation pise 250 i 159. Onda attainable rate u kbps negdje oko 16 down i 1 up. To pretpostavljam da je brzina. Ovo spominjem jer sam tamo u topicu o Optimi napisao da plaćam 10mbps brzinu, a rijetko je imam, a oni se izvlace na to da su dva Tva ukljucena itd.....ali cak i tada nekad zna biti 10, tj jedno vrijeme je bilo, a sad ovih dana oko 6-7. U biti nekoliko puta na Ookla Speedtestu zna oisati oko 6 ili 7, sjećam se da je bilo i manje uz strasan ping....pa onda pet minuta poslje bude skoro 10.....itd. Da cak sam i skinuo onu HAKomovu aplikaciju na komp nekidan i nakon mjerenja bilo je negdje oko 6 i nesto kbps.

Pitanje dakle jesu li ovi parametri uredu i sto jos mogu pogledat u postavkama modema da napokon vidim sto je stvarni problem.

Hvala na odgovorima.

Zadnje izmijenjeno od: Boky1985. 20.11.2016. u 01:58.
Boky1985 je offline   Reply With Quote