Pozdrav ljudi, imam problem na koji sam izgubio već solidan broj sati i nisam nigdje dogurao :/
U početku sam sasvim uredno slao sliku i zvuk preko hdmi kabela na receiver, no nakon što mi je receiver prestao primati signal preko HDMI-a (vjerojatno je HDMI ploča otišla), sam počeo slati sliku direktno na projektor preko HDMI-a a zvuk na reciver preko optičkog kabela direkt sa zvučne od matične ploče.
Za gledanje koristim zadnju verziju MPC-a, i ručno sam stavio zadnji LAV paket (0.68.1), i enableao naravno u bitstreamingu sve formate (pa tako i lossless formate Dolby TrueHD i DTS-HD).
Sve uvijek radi kako spada, pa tako i DTS-HD u 7.1, ali TrueHD ne mogu natjerati da radi nikako. Dobijem grešku "The following pin(s) failed to find a connectable filter: Audio Switcher:: Out", i nakon toga naravno nema zvuka.
Guglao sam masu toga, i čak sam i naišao na dvije osobe koje su imale identičan problem, ali nisu ga uspjeli riješiti.
I odmah da napišem čisto reda radi - receiver mi definitivno podržava Dolby TrueHD.
U windowsu sam pod supported formats za ovaj digital output poklikao sve hercaže (receiver ih uredno prima, a i ručno sam probao "test" od windowsa za svaki pojedinačno) te DTS audio i Dolby Digital za encoded formate (i oba uredno prolaze test).
Ima li itko od vas ikakve ideje? Spasit ćete me, jer izgorio sam više od svega što sam probao.