Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Ne vjerujem u vojske tj. da fanboyevi čine bitni postotak ukupne prodaje gpu. Na jednog fana dolazi možda 10, a možda i 100 koje boli kuratz, ne zanima ih hardver i kupuju svake prijestupne ili svake druge prijestupne godine. Još vjerojatno ima i više onih koji prate manje ili više a nisu fanboyevi, kupe ono što im se isplati/ulazi u budžet ili što im naleti
|
To bi zdravi razum nalagao, ali na žalost, nije tako

Mislim da gledaš previše kroz oči prosječnog korisnika koji je koliko toliko upućen u hardware zbivanja, npr. forumaši na ovom forumu.
Ali prosječan korisnik/potencijalni kupac hardwarea nije prosječan forumaš na ovom forumu
Malo sam se možda i ja krivo izrazio ili nedovoljno detaljno, zapravo ne izjednačavam vojsku sljedbenika i fanboyeve...
Pod vojsku sljedbenika smatram sve ljude koji će kupiti od tog proizvođača jer eto, oni su najbolji

"A zašto je to tako, zašto su najbolji?" "Ne znam sad, ali jesu".
Tu je možda očitiji primjer u procesorskom svijetu, pogledaj intel.
Ljudi koji i nisu ni približno u toku će ti doći u dućan i reći "daj mi nekog intela"... jer to je jedino što je dobro. Kakav crni best buy među proizvođačima, doseg je da takav Doe kupi i best buy unutar intela, a da ne kupi i7 za svog malog u osnovnoj koji se uči "kompjukterima i internetu"