View Single Post
Staro 19.11.2016., 12:11   #2573
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor intelduo Pregled postova
Uzmimo karikiranu situaciju, ja kupim na primjer matičnu ploču koja mi nakon kupnje vrisne. Odnesem ju u Links i kažem im da mi se ne sviđa. Po njihovoj politici oni će mi je odmah zamijeniti drugom, a samo će je vizualno pregledati, ne i provjeravati radi li doista. Tko bi onda dokazao kada bi se pokazalo da je matična neispravna da je korisnik skurio ploču, matična bi bila pa-pa, a kupac s novom pločom koja mu se sviđa..
Nope, sve stvari kao matična ploča itd, idu na servis sa nalogom, pregledava se fizički i testira detaljno. Tek kada je potvrđeno da radi 1/1 i da je sve uključujući svu ambalažu u odličnom stanju se izdava odobrenje zamjene.
Ako ti netko napravi mimo te procedure, onda je napravio na svoju ruku.
( Ne bi smio ni pod razno)
Ima jako puno ljudi koji flashaju i spale hardver i prave se ludi kada dođu u trgovinu a na servisu se vidi što su napravili i takvi se odbijaju sa zamjenom.
(čini mi se da prešutne neke stvari itekako prođu ako sa više instance dobiju zamjenu. )

A i kriva je pretpostavka jer se nekada može steknit dojam da samo budale rade u servisima i butigama , nego jebiga moraš se praviti lud x puta i riješiti stvari najbolje što se može u kombinaciji stanja/skladišta/ovlasti/hitnosti/kupca i još milijun faktora. To je najviše razlog što me hvata smijeh kada čujem npr : Oni debili ne znaju da 1070 treba flashat i slično. Znaju. Često prije nego izađe vijest A zašto se ne radi sve kako je nekima na forumu "logično" = drugi par rukava. Znaju oni dobro što se i kako se radi ( ne mislim na djelatnike za pultom nego baš servis) A sada kolike su im ovlasti mijenjanja i slično i politika firme prema krajnjoj komunikaciji s kupcem je nešto deseto.

Nekada mi se čini po nekim stvarima koje sam dosada čuo/vidio itd. da izuzetno puno puta, upravo papirologija bude kočnica u rješavanju jednostavnih i logičnih stvari, ali jebiga kad se moraš držat procedure ili ti plati iz đepa, držat ćeš se procedure. A to dvije crtice što spominješ ..... kakvih sam sve ljudi vidio, dođe neki dan lik u jednu butigu gdje sam bio , još bi preko reda, kompletno izgreban mobitel , onako nije previše vidljivo nego sam samo s 3 metra ugledo ogrebotine hahaa. Da mu boja ne odgovara sve je ok on bi drugu boju.... ma daj.....