Da,ali nemojte mjeriti do 15000kn, jer ja nisam kupovao aparate da bi uštedio pare nego jer sam ranovirao kuću i imao potrebu za aparatima novim.Pa onda treba imati računicu da sam sve to mogao-morao kupiti za 9-10000kn u najjeftinijoj varijanti, pa tako da isplativost treba tražiti u razlici cijene od 5-6000kn.Po europskim normama i propisima razlika između A i A+ je 10% uštede ENERGIJE(to znači ne samo struje nego kombinirano srtuja,voda...).E sad ja sam uzeo perilicu rublja A+++10%, ovih 10% na kraju označava dodatni 10% uštede(sad već ima i s 20% oznakom) i te oznake su za sada dok se ne promijeno direktiva o označavanju u EU i nova će ići od H ili čak više prema A+++, jer recimo indukcija nema oznaku jer je toliko štedljivija naspram običnog štednjaka da bi morala biti A++++.....Ma naravno da je to sve individualno, niti svi stari aparati nisu loši.Ja sam ima0 račun za struju 750-800kn , 6 osoba u kućanstvu 140m2 kuća.Sada je to palo na 400-450(s tim da se ženski dio ponaša kao da pare u vrtu rastu pa peru kad im se svidi) da se pere po jeftinoj struji još 50kn dolje.Žarullje su u cijeloj toj priči najmanja stavka i da ih nisam kupovao po povoljnoj cijeni još bi bile stare.