Citiraj:
Autor Pupo
Iz cijelog posta, osim što će ti ovlašteni zamijenit disk, je zaključak samo da ne poznaješ kako sustav funkcionira.
Mi svi često zaboravimo, pogotovo kad se radi o nečemu našemu kako sustav i stvari funkcioniraju. Prva, i najveća zabluda ti je da je tamo di si predao disk na reklamaciju ujedino i servis, što nikako nije. Tamo se samo reklamacije zaprimaju i šalju dalje. Znači ljudi koji tamo rade, prvenstvena im je zadaća da robu zaprime na reklamaciju i prosljede dalje u servis. Oni tamo nisu ovlašteni da za neku robu kažu da je neispravna ili ispravna. A da ne govorim kako ovlašteni servis zaboli neka stvar što taj ssd ne radi u tvom il u mom laptopu i još da si to ti ili ja utvrdio.  To da su ti tamo zamjenili na licu mjesta je isključivo dobra volja radnika koji tamo radi. I naravno ako će imati i najmanji razlog zbog kojeg će možda ovlašteni odbiti jamstvo, naravno da ti neće zamjeniti na licu mjesta. Znaš zašto? Jer ako to ovlašteni odbije, oni će morati platit tvoj SSD iz svog džepa.
To što bi mi svi htjeli odmah i još jučer, to je drugi par opanaka.
Tako ti stvari funkcioniraju, ovo gore ti je info iz prve ruke jer sam i sam bio dio tog kaosa. 
|
Meni je sasvim jasno da mjesto gdje sam odnio na reklamaciju nije mjesto gdje se komponente servisiraju, ali oni su samo postavili taj koncept pogrešno.
Uzmimo karikiranu situaciju, ja kupim na primjer matičnu ploču koja mi nakon kupnje vrisne. Odnesem ju u Links i kažem im da mi se ne sviđa. Po njihovoj politici oni će mi je odmah zamijeniti drugom, a samo će je vizualno pregledati, ne i provjeravati radi li doista. Tko bi onda dokazao kada bi se pokazalo da je matična neispravna da je korisnik skurio ploču, matična bi bila pa-pa, a kupac s novom pločom koja mu se sviđa.
Jedini razlog zašto je meni taj čas odbijena zamjena su očigledno te dvije ogrebotinice koje sam prvi put zaista primijetio kada sam ssd donio tamo na stol, nisam ga provjeravao prilikom kupnje jer sam pretpostavio da ukoliko je zapakiran kao da nitko nije po njemu čačkao, da tako i jest. Ja ne govorim da je taj SSD već netko koristio, nego se nadovezujem na gore post gdje su ljudi očito dobivali stvari koje je već netko koristio. A i o tome bi se dalo pričati... Kako se tek na tome mulja... Zamisli situaciju, dođeš u auto salon, kupiš auto, a oni ti prodaju test vozilo, operu ga, vrate kilometre i prodaju pod novo. Osjećao bi se malo više prevarenim nego da kupuješ neku stvar koja košta 200 eura.
Ono na što sam lud je ta cijela procedura koja je okrenuta kako bi 100 % zaštitila prodavača, a 0 % kupca. Pa kupac je razlog zbog kojih Links i sve druge trgovine postoje. Kupac očito snosi sav teret reklamacije, a to se tako ne radi. To nije dobra poslovna praksa. Briga mene što ću ja dobiti taj SSD nakon tipa 3 tjedna. Taj je SSD bio dva, tri dana u Linksu u centralnom servisu, čemu, tamo su komotno mogli utvrditi moj problem. Nije da ne posjeduju matičnu s m2 konektorom, ili laptop. To ne mogu prodati. Čemu onda njihov centralni servis ako takve stvari ne mogu/ne žele utvrditi. Meni on treba ranije, što bih ja trebao kupiti novi SSD jer mi ovaj dolazi kada mi više neće biti neophodan?
Ne bi se smjelo dogoditi da ću ja dva dana nakon što sam kupio SSD, ostati bez njega na dva, tri tjedna kako bi se oni prepucavali, što ne valja, kako i zašto. Mene se to uopće ne tiče. Prodavačima očito puca za kupce i to im se tolerira.
Citiraj:
Autor Getriba94
Nazalost ne postoji zakon koji ide u korist kupca ukoliko kupuje na licu mjesta i ne vidi odmah mehanicko ostecenje.
|
BTW, i laptop i SSD su kupljeni preko webshopa i preuzeti u poslovnici.