View Single Post
Staro 17.11.2016., 21:53   #980
Hazl113
Registered User

Hazl113's Avatar

Datum registracije: Jun 2013
Citiraj:
Autor Prki Pregled postova
Al ga ti lupaš, ja ti napišem da OSRAM žarulja košta 16kn a ti i dalje o Philips LED žarulji od 50kn i nećeš da kažeš koliko košta Philips obična žarulja nego mi tu prodaješ priču o žaruljama s Hrelića za 2kn.A ja promjenio u kući sve žarulje, 2 bojlera, kuhalo s obične struje na indukciju i veš mašinu na A+++ i imam 350-400kn manji račun struje, pa mi objasni kako onda ta lova ostaje HEP-u???????????????
Philips obična žarulja 60W košta 6,99kn. O LED Osram žarulji ti je odgovoreno. Inače što se tiče Osrama, imala ih je INA prije 2 god. i one Rumunjske su rikavale jako brzo. Bile su ekvivalent 75W. Kineski Osram ekvivalent 60W su bile dosta kvalitetnije. Toliko o Kineskim žaruljama koje se ustvari sve tamo rade. Sve zavisi o kontroli proizvodnje i kvaliteti materijala, a to košta. Baš me zanima koliko će te Osramice trajat. Nego nigdje ne vidim koliko si platio sve to. Za koliko godina će ti se vratiti uloženo?!
Vjerojatno nisi shvatio ovo što sam napisao o HEP-u. Pogledaj u kojem kontekstu sam ti to napisao. Dakle trebalo je dobro pročitati neke stvari. Da ponovom. Kada bi sve žarulje u RH bilo gdje se upotrebljavaju bile LED, kada bi svi uređaji bili A+ itd. HEP bi odjednom imao višak struje. Taj višak bi ili prodao drugim zemljama, ili bi neke elektrane pustio u hladni pogon. U oba slučaja bi profitirao HEP. Koliko je meni poznato HEP opskrbljuje Ljubljanu po cijeni koja je 26% niža od cijene koju mi plaćamo. Što misliš tko tu razliku plaća. Da ti pomognem, građani RH. I sada ono najbitnije. Mi bi kupovinom takvih žarulja i uređaja jednostavno pomogli HEP-u da profitira još više. Zato sam napisao zašto HEP ili države ne sufinancira kupovinu LED žarulja kako su napravili za bijelu tehniku. I na kraji isto bitna stvar kada se neki vuku na ekologiju. Daleko najčišća ekološka žarulja je klasična. LED u sebi ima i štetne sastojke koje treba zbrinuti. Od tiskanih pločice sa kancerogenim premazima, elektronskim dijelovima itd. O tome nitko ne piše. O štednim žaruljama da i ne pričam.
Ti imaš svoj izračun, a ja imam svoj. Reci koliko si uštedio na rasvjetnom mjestu gdje žarulja radi 60-45-15-5 min. dnevno. Nemoj mi samo napisat da ti sve žarulje u kući ili stanu rade min. 90 min. I da, na koncu svi smo znali kada su u EU zabranili uvoz klasičnih žarulja da će se to dogoditi i u RH i dogodilo se 01.07.2013. Svi smo se tada mogli osigurat kvalitetnim klasičnim žaruljama kada su Philips, Osram, itd. bile doslovce 2,5-3,5kn (Philips 40W=2,49kn, 60W=2,99kn, 75W=2,99kn, 100W=3,49kn, imam račun), a LED žarulje skupe i nisu još davale kvalitetnu svjetlost.

Zadnje izmijenjeno od: Hazl113. 18.11.2016. u 13:20.
Hazl113 je offline   Reply With Quote