View Single Post
Staro 16.11.2016., 22:39   #962
Hazl113
Registered User

Hazl113's Avatar

Datum registracije: Jun 2013
Trajnost klasičnih žarulja

Burko,
Ma vjerujem ti što pišeš o trajnosti klasičnih žarulja, ali eto meni doista nije pregorila u više od dvije godine ni jedna. Te sve klasične koje ja imam su kupljene davnih godina, a zadnje koje sam kupio su bile isključivo Osram i Philips 2013 god. Ne mogu reći kakav je njihov životni vijek, jer ih još nemam nigdje postavljene. Čekam da neka od ovih krepa, ali neće i neće. Imam ja još dosta u rezervi tih "starih" i dosta ih je od TEŽ-a. Čak mogu reći da su neke stare i 30 god. Da doista su u drugoj sobi dvije žarulje stare preko 30 god. To dobro znam, jer znam kada sam bio na praksi u TEŽ-u u kojem je radio i moj stari.
Svatko ima svoju računicu i nikom ne branim da kupi što želi. Današnje LED kvalitetne žarulje su doista prava zamjena za klasične. Sigurno bi prije kupio neku Philips LEDicu za 50kn, nego neku na Ebayu za 10kn upitne kvalitete i svjetlosti iste jakosti. Da ne pričam o štetnosti koje takve mogu stvarati za oči.
Ne znam od kuda si, ali se klasične žarulje od 60-100W mogu kupiti za 3kn. Vidio na Jakuševcu. Ako ih kupiš 10kom. odnosno "šteku" cijena je 2,5kn. E sada druga je stvar kvaliteta. O tome možemo pričat. Mada se još Osram i Philips rade, jasno u Kini, vjerujem da kvaliteta mora odgovarat barem onom što piše na kutiji, a to je 1000 sati rada i barem 5000 ukapčanja.

Zadnje izmijenjeno od: Hazl113. 16.11.2016. u 23:08.
Hazl113 je offline   Reply With Quote