View Single Post
Staro 16.11.2016., 18:24   #1702
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
samo ukratko - taj tehničar koji ide okolo i koji je zadužen ništa osobno ne radi, jer bi on samo zvao nekoga tko ima remote pristup dslamu./cut ...hocu rec, galamite na čovjeka kojemu je posao da spoji, ne da vam prčka po profilima, za to imaš drugi odjel. zato posalji formalni mail, zatraži annex M i snižavanje margine na 6dB i to je to. kroz par dana bi se to trebalo desiti.

Gle, u pravu si i nisi.

Nalog koji je taj mlatimudan imao njemu za spajanje VDSL2 nije bio zatvoren ako ga je jucer spajao.
Bio je odradio posao, spojio ga i izvjestio ali sam nalog jos bude 24h otvoren radi mozebitnih smetnji.
Isti se zatvara nakon povratne informacije od korisnika dali je sve ok. Zato i postoje ta 24h.

Znaci frajer je mogao otic u centralu, ponovo "otvoriti" svoj nalog koji je imao i na osnovu kojeg moze
pravno gledajuci prckati u centali sta god oce po DSLAM-u tj. portu korisnika.

Znaci mogao je otic i doslovce rucno upisati annex M u dslam i zvati da puste profil sa manjim marginama ili cak i ostaviti na istom profilu
a vidjeti koliko je covjek uploada dobio, nije to htio. O tome se radi, nece raditi svoj posao a takvima ja obavezno zabiberim obvezno sa par
mailova na sve moguce instance koje se sjetim ili mislim da njemu mogu izazvati glavobolju.

Neka me psuje kasnije, sto me vise psuje meni sladje... ako nes radit - mrs ima ko hoce.

Primjer 1:

Tehicar iz Optime koji mi je spajao tj. kako on veli dosao ukljuciti VDSL2 kada sam mu rekao da odmah stavi paricu na annex M mi je rekao
da VDSL2 ne radi na annexima i da Optima to nema.... mislim da sam to i napisao vec jednom i samo sam prestao komunicirati s njim... reko aj bog i radi sta os ali mu nisam zaboravio.

Ne da sam se zalio nego sam pisao upravi Optime telekoma tj. zamjeniku uprave i oprao tog debelog svinjogojca koji se ni na lotre nemre popet
na tavan da dodje do reglete kako bi paricu prespojio nego jel bi ja to mogao. Pa mars na dijetu ako nemos na lotre paricu prespojiti sunce zarko

Vise lika ne vidjam da se muva po susjedstu, neki drugi voza kombi.

Primjer 2:

Narucim samoinstalacijski paket TotalTV, potpisem takav ugovor i cekam prijemnike.... sve imam svoje a tako sam trazio jel nemam gdje
na kucu postaviti antenu zbog stiropor fasade, moze na krov ali necu tanjurcinu na krovu.... kako je bilo u planu betoniranje psetarnice
tj. box-a za cucka tako je bilo u planu sidrenje stupa od 5m u beton a kako je isti kraj pusnice gdje je ravan krov tako imam i platformu za stajanje i montiranje itd...

Naravno zove lik iz Osijeka i pita kada moze doci, reko mos odmah...

Donosi lik antenu i pita gdje ce montirati ? Reko pa nigdje, ne trebam montazu. On veli da mora montirati jer kartice mora aktivirati inace
se mora vracati u Osijek i aktivirati kartice kod sebe. Briga me, NE TREBAM montazu niti sam je trazio, ocu prijemnike koji rade jer sam tako i narucio.

Kaze nemoze i ja to moram negdje montirati... ok pa montiraj ali na kucu ni da se priblizis... sto se mene tice mos si antenu na qujac
montirati i aktivirati kartice. Montira on meni antenu na stup od psetarnice tj. boxa s time da je to bila montaza vrlo oprezna jer cim
se priblizi boxu cucak ga oce zivog pojest, jos kad je tanjurcinu izvadio pa cucku iznad glave ovaj poludio pa poceo skakati na ogradu boxa a monter na lotri vice joj ak me zgrabi

I tako izmedju gledanja oce ga moj Vucjak zgrabiti i trazenja signala uspio je nekako aktivirati kartice s time da je od 2 prijemnika
isprobao samo jedan tj. s jednim je aktivirarao obje kartice.

Prodje 4-5 dana, ja izbetonirao, usidrio si stup i slozio sam svoju antenu itd... Prvo sto sam primjetio da mi gofnar nije ostavio nosac
a nije da je jeftin, 80kn dodje... Drugo, ukljucim drugi prijemnik a isti se nakon 10min gasi sam ? Takodjer ni daljinski od tog drugoga ne radi

Zovem lika i reko sta je ovo ? Donesi mi 2 daljinac i prijemnik a bogme i nosac ! E danas nemam nego tek u petak... U petak zovem e nisu stigli prijemnici. OK

Zovem TotalTvi dajem usmenu zalbu, pisem mailom drugu i saljem na vise instanci.

Montaza na psetranici.
Krivi LNB mi ostavio.
Nema nosaca.
Prijemnik mi nece zamjeniti.

Nakon par dana Lik mene zove i uvlaci mi se u dupe doslovce....
Sutradan dolazi i u ruci drzi nosac a pod miskom drugi prijemnik.

Jednom sam imao tri tehnicara kod rejesavanja smetnji, jedan je bio u centrali i pikao po dslamu, drugi je bio na razvodu 50m dalje i mjenjao
parice od razvoda do centrale tj. tih moji 50m spajao redom dok se isprobavalo... treci je bio s menom pio kavicu i blejo u router ko i ja i bio na
vezi sa ova 2. Doduse ne na ovoj lokaciji ali ista ulica je u pitanju...

Da mi je samo sresti onog debelog prdonju sto je rekao da Optima nema annex-a i da VDSL2 kod njih tako ne radi.

Moze margina i 4dB biti.. i 3dB ako treba... bitno je dali puca veza, ova ne puca. @Warrior ova slika je druga parica, ista duzina ali je
slabija po propusnosti od one prve slike !

No ona puca i zagasena je, ova radi ok kako je ukljucena iako su margine van svake pameti i sad on tebi trucka da bolje ne moze a
margina ti je 14dB .... Ja nebi mirno spavao dok mu nebi smjestio opomenu pred otkaz ili uskrata bonusa kakvog, po djepu ga treba
rebnuti i mahati mu obvezno kad ga sretnes u prolasku ulicom...

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 16.11.2016. u 18:30.
silver_tip je offline   Reply With Quote