View Single Post
Staro 16.11.2016., 13:09   #1697
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Warrior Pregled postova
Zvao sam tehničara. Dobio sam odjeb da bi imao smetnje pri 20MBit te da promjena Annexa ne bi ništa pomogla. Da sam predaleko od centrale
Da, doslovce te odhebo...

Prvo, nije taj tehnicar Vidiviti Milan da unaprijed moze znati oces ili neces imati smetnje mada je to moguce da je u pravu jer nitko od nas nezna kako ta linija "dise" dok on recimo moze znati otprilike ako je u susjedstvu vec pustao VDSL2 na linije okolo tebe pa uvidio da na 20Mbps linija puca, puno gresaka itd...

U svakom slucaju nije mu se dalo ni testirati i zato je napravio odheb.

Sto se tice annexa to je izvalio bez ikakve veze sto znaci da je u pitanju neka priucena seljacina koja pojma nema. Upload bi ti se poduplao i na sadasnjoj situaciji i sa sa tim downloadom kakav vec je upload bi otisao na minimalno 2Mbps.

Nisi nista dalje od primjera sa slike... samo je pitanje kvalitete parice/infrastrukture. Sta mos ? Otic kod susjeda u ulici, snimit situaciju ko sta i koliko ima a da je na t-comu ili bilo kome...

Kada budes imao neka saznanja onda mos zvat/pisat tehnicoj podrsci t-djubra i priloziti slike parica susjeda/komsija itd... opisati sta zelis da se ukljuci ( annex M ) i vidjeti oce odraditi. Ice nalog i velika vjerojatnost da ce neki drugi tehnicar to dobiti za odraditi a ne onaj konj.

Ako ni to ne uspije a nisi vezan ugovorom odes na Optimu pod uvjetom da imaju svoju kolokaciju unutar t-djubra centrale, to saznas pozivom Optimi. Nemaju ugovorenu obvezu, imaju maximalnu brzinu parice u doslovnom smislu puste koliko ide prvi par mjeseci i tu ces zapravo vidjeti kako ti linija "dise" pa shodno tome odabrat paket TO20 ili TO30 kasnije, promjena je besplatna 1 mjesecno.

Da ides na H1 ne vrijedi jer ti mulci tamo jedva znaju sta je VDSL2 a kamoli annex + sto je isto jalov posao ako uslugu isporucuju putem bitstreama t-djubra a ne sa svoje infrastrukture u centrali.

Iskon bi bio ok kada nebi bilo "razreda" i ugovorene obveze od koje ce te vise bolit glava nego od zene koja svaki dan tandrce nesto jer ako je parica zbilja losa i ne moze bolje kod njih si zakopan 2g.

U pravilu, zapravo vjerojatno 99% kada podneses zahtjev za prelazak na Optimu zvat ce te sluzba za zadrzavanje iz t-djubra pa onda se mozes sluzbeno pozaliti na tog tehnicara, malo ga uvalis u gofna jer te odhebo... kazes da je bio otresit, bezobrazan, smrdio na alkohol kada je dosao itd... da se tu napakovat, bar bi mu ja, da meni je tako bilo koji odgovorio.

Normalno trazis drugoga tehnicara i da se ukljuci annex M i pusti koliko parica pusta pa ako i bude smetnji lako oni ostave isti annex M a opet vrnu profil sa vecom marginom kao i sada.
silver_tip je offline   Reply With Quote