Citiraj:
Autor vacs
inace zadnja verzija biosa je, na sluzbenoj stranici pise da podrzava do 8gb i lijepo je vidljivo i u biosu i windowsu kad ih stavim, takoder u biosu nema advanced s obzirom da se radi o laptopu pa tako nema ni opcije za ukljuciti memory remap, a nema ni opcija za dodjelu ram-a grafickom chipu (a i da ima ne bi progutalo 4,5gb u slucaju kad je 8gb ugradeno)
|
no evo jos jednom, nema u biosu niti jedne opcije vezano za graficku...no uzmimo pretpostavku da ram otpada na graficku sto u prvom slucaju kad je 4gb ugradeno a dostupno 3.48gb i je tako, ne moze u zadnjem slucaju kad je ugradeno 8gb otpasti 4.5gb na graficku, ali ajde, nek bude da je graficka prozdrljiva i pojela 4.5gb ram, zasto onda kad se napravim reinstall bude normalno tj od 8gb bude dostupno 7.48gb?
evo konkretno moj laptop asus gl552vw, on ima opciju u biosu da dodjelim ram intelovoj grafici i krece se od 32mb do 512mb te lijepo radi, kada stavim 32mb dostupno mi je 23.9gb, kada stavim 512mb dotupno mi je 23.4gb..e sad, on kao takav neki gamerski laptop ne moze dati vise od 512mb ram-a grafici dok bi neka toshiba vulgaris trebala moci i 4.5gb dati?
decki stvarno cijenim trud ali izvozali smo dodjelu ram-a grafici vec par puta u ovoj temi, no radi lakseg pratenja evo ponovno pitanje sa pocetka: ako windows 7 x64 ima raspolozivo samo 3.48gb od ukupnih 8gb, kako bez reinstalacije windowsa povecati raspolozivi iznos? boot opcija u msconfigu ne pomaze