View Single Post
Staro 03.11.2005., 17:45   #5
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by Korisnicko Ime
@Bubba

Ovako, meni uopce nije namjera muljati vas sa CAD-om i slicnim gluparijama (iako je CAD vrlo koristan, a koliko je glup (CAD op.a.) ovisi o korisniku).
Oh, ne, nisi me shvatio. Obicno od ovakvih zahtijeva ispadne da je 80% igranja, 10% "CAD-a" a ostatak je na Internetu.

Dakle, totalno dezavuiranje onoga tko zeli pomoci, na vlastitu stetu.

Citiraj:
Naravno da se ne bavim time profesionalno, ali s obzirom da sam na strojarstvu onda se CAD podrazumijeva kao najzahtjevnija aplikacija (osim igara) koja ce se pokretati na tom kompu, pa sam ju kao takvu i naveo. Prema tome trebat ce mi, pretpostavljam, neka kvalitetnija memorija (ne neka turbo-mega-ultra-super brza jer napominjem ponovno nisam profesionalac, ali jednostavno mi se ne da cekati po pola minute da mi se otvori crtez u CAD-u). A sto se tice igranja ili rada na kompu, zakljucak je (vjerovatno iritantan) da zelim i jedno i drugo, mozda malo vise raditi.
U tome uglavnom i jest problem, odn. na to se odnosio moj komentar u prijasnjem postu.

Citiraj:
Sto se tice raspolaganja sa lovom to bi bilo negdje do 13k kuna zajedno sa monitorom, a monitor nisam naveo u konfiguraciji jer je odluka pala na Samsung 193p+ (Ventex -> 4379,80) koji je po mom misljenju dobar kompromis izmedju igranja i rada (nisam okorjeli gamer, ne smeta mi malo duhova, a zelio bi imati vise mjesta na stolu).
Zelis raditi CAD na LCD-u (k tome, prilicno losem)? Uff...

Citiraj:
Nadam se da su stvari sada malo jasnije.
Nazalost. Ja ti, u ovom slucaju, necu nista preporuciti. Bilo kako bilo, jedini iskreni savijet koji ti mogu dati je da pokusas kupiti NEC FP1370 (ako vec nije prodan), star 4 godine za 1000kn s newsa i tako dobijes puno kvalitetniju sliku, veci radni prostor i 3.5k kn u djepu vise.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote