View Single Post
Staro 11.11.2016., 10:33   #291
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor T0mB1ll Pregled postova
ista šema je bila i kod mene što sam ja mislim već i napisao u ovoj temi.
živim u zgradi, u stanu u kojem je sad majka se uredno plaća tih 80kn..
ja sam se prije 6 godina uselio u stan do, tu ja nisam ništa plaćao, imao sam maxtv ALI sam provukao tel. kabel iz tog stana gdje se plaća hrt-u i kod sebe stavio ruter i sve ostalo..
jedan dan pokucali mi na vrata, vi ne plaćate zadnjih 6 mjeseci tv pretplatu, bla bla..

nikad mi nije bilo jasno otkud i kako su znali da sam ja u tom stanu??
nisam uzimao nikakavu uslugu na svoje ime..

ja bi rekao da oni dobivaju podatke od telekoma, porezne ili nešto treće (što je najvjerojatnije nezakonito al šta možeš) kad se netko useli, uzme uslugu maxtv-a, plaćanje poreza kod kupoprodaje stana, ili nešto drugo a recimo nema ih u evidenciji HRT pretplate i eto ih kod vas..

nema drugog objašnjenja
Ček, ti si nakon toga počeo plaćati? Ako da, zašto?

Pa na to njihovo pitanje/izjavu/kako god da su formulirali "vi ne plaćate x mjeseci..." jednostavno kažeš da nemaš što plaćati.
Ako nisi nikad prijavio TV/auto radio/što god, oni nemaju pojma da ti to imaš ili nemaš, i mogu te samo na blef dobiti.
Ovo što oni možda dobiju neslužbeno informacije od neke treće strane, to si mogu objesiti da ne kažem na što Dokazat da ti stvarno imaš fizički uređaj mogu samo tako da ih ili pustiš u stan/kuću (što te ne mogu prisliti) ili ako sam kažeš da imaš uređaj.

A možda si se samo referencirao da su upravo to probali ali im nisi dao, u tom slučaju

Meni su isto uredno došli pred stan, isto mi rekli da ne plaćam tv pretplatu već x mjeseci.
I samo sam im rekao da nemam što plaćati jer nemam nikakav uređaj u stanu.
Čovjek me gleda i onako sa podsmjehom me pita - "dajte molim vas pa nismo djeca, imate sigurno barem 1 uređaj koji može primati tv ili radio signal".
Rekao sam mu "nemam nikakav uređaj", slijedilo je jedno doslovno 15-20 sekundi tišine u kojih je on valjda smatrao da mi stvara nelagodu i da ću popustiti, da nebi
"Dobro, imate li osobno vozilo?", "Nemam."
Lik se nešto kao polunaduri, nešto zapiše i ode. To je bilo prije čini mi se 3 godine.

Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 11.11.2016. u 10:44.
Igorr je offline   Reply With Quote