View Single Post
Staro 10.11.2016., 19:00   #7460
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor Problem Pregled postova
... Vidim po rivjuima da dosta ljudi stavlja da im je vent s gornje strane. Koje je vase misljenje u vezi toga?...
I ja sam prije tako drža napajanje jer mi je istekla gara, i nisam ima filter u kejsu s te donje strane (pa je napajanje gutalo prašinu ka usisavač, a ja sirotan bez kompresora)

Čim hrpa prašine krene po napajanju eto problema, a zbog gare i jamstvene naljepnice ga bolje ne otvarat (eventualno malo kompresorom ispuhat, ali vent držat rukom pri tome da ne zalaufa žestoko "u prazno")

Prašina može razyebat ležaj ventova prije vrimena (pogotovo ako je vent sleeve odron)

Ball/dual ball i FDB ventovi bi tribali bit malo robusniji po tom pitanju.

Druga stvar je da se vent općenito manje pati, jer kad su lopatice s donje strane (kao kod grafičkih) gravitacija ih malo yebucka (lopatice se naravno odvajaju s kontra strane ležaja, pa je bolje da je ležaj na dnu a lopatice na vrhu)

Ball/dual ball i FDB ventovi bi tribali bit malo robusniji po tom pitanju, dok sleeve odron ležajevima ionako nema pomoći, jer su za jednokratnu uporabu.

Također neki smatraju da je bolje da im napajanje izvlači topli zrak iz kučišta i izbacuje van, ali ako ovdi pričamo o napajanju s donje strane kejsa (a ipak pričamo) jadan ti je onaj ko na takav način ovisi o "protoku zraka" unutar kejsa i misli da će tako dobit niže temperature unutar kejsa -.-

Također postoji određeni rizik da tako okrenuto napajanje (na dnu kejsa "naopako") kroz rešetku proguta neki vijak, padne unutra na PCB, linguza ili drlješu zaboli k... ostavi taj vijak unutra i kresne napajanje, a vijak lipo napravi kratki spoj unutra..

Jasnije?

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote