Meni na dan treba 200g proteina i oko 3000kcal.
Samo par slučajeva.
1. Samo piletina; 869g na dan + 2000kcal iz nečeg drugoga. Recimo 100g ulja i 250g riže.
2. Piletina i pola kile posnog navečer; 500g posnog i 608g pilećih prsa + 2000kcal nečeg drugog.
3. Ujutro 5 jaja, piletina i pola kile posnog navečer; 500g posnog, 350g jaja, 415g pilećih prsa + 1600kcal iz drugih izvora.
Znači iz gornjih primjera vidljiv je problem unošenja dnevnih potreba čisto iz hrane; moraš fakat puno moć pojest. U trećem je veliki problem kad ćeš UH unositi jer ih je za doručak ovako teško pojest tipa 130g UH.
Sve u svemu whey je koristan ako želite postići dnevni potrebni unos makrosa. Ja osobno ne mogu pojesti toliku količinu kalorija na dan a da ne varam malo na nekim kolačima itd.
Zato svakodnevno, kad se vratim s posla (gdje obilno ručam) napravim shake koji se sastoji od 250g posnog, 60g wheya, 25g lanenog ulja, jedne banane i nekih 30g šećera. Kalorije od 700-1100, ovisno kako baratam s gornjim vrijednostima. I to razvlačim nekih 3-4 sata i onda navečer pojedem dva posna sira.
Prije tri godine isto sam radio sa hranom, jeo sam pola kile piletine dnevno. Zlo mi je bilo od hrane. Whey sam pio samo poslije treninga. Bolje rezultate primjećujem otkad se bavim sa shakeom.