evo me opet nakon nekih testiranja...
Uglavnom razglabao sam tu i na drugim forumima o ovaom speedportu i ljudi su me uvijeravali kako speedport trosi preko 11w struje i vise, itd, i da se ne isplati stavit ga ko sip iza routera na optiku jer trosi puno...
i tako potaknut razgovorom sam kupio mijerac potrosnje (onaj koji se usteka u uticnicu pa na njega potrosac) i krenuo testirat.
Uglavnom, moj speedport postavke: ja sam sve sta postoji u njemu iskljucio od firewall-a do dhcp-a pa wireless-a itd.
kada se tek upali speedport vuce jedno 6W da bi odmah pao na 3W. to traje jedno minutu kroz koju potrosnja krene uzbrdo na 4, 5 pa 6W dok se ne upali DSL i Telephony lampice na routeru.
Onda se potrosnja stabilizira na 5W i takva je cijelo vrijeme.
kad dignem slusalicu onda potrosnja ide na 6W, kad spustim opet 5W.
Sve u svemu iznenadio sam se malom potrosnjom i zadovoljan sam jer to mi je dalo samo jos jedan razlog da ne gubim vrijeme sa sipom i postavkama koje nikako da prorade.
uglavnom, opet preporuka od moje strane za optiku pa i druge vdsl korisnike, kupite bolji router od 400kn na gore i sredite nekako vlanove, spojite speedport iza routera uzivajte u nikad vise ddns problemima + razno.